Simona Halep

Simona Halep – Karolina Pliskova 6-0, 2-1. Simo, campioană la Roma! Pliskova a abandonat. Decernarea trofeului. Video

21.09.2020 | 16:55
Simona Halep  Karolina Pliskova 60 21 Simo campioana la Roma Pliskova a abandonat Decernarea trofeului Video
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 16:09 / Simona Halep câștigă al treilea turneu consecutiv în 2020, la WTA Roma. Karolina Pliskova s-a retras la 6-0, 2-1 pentru româncă. 205.190 de euro câștigă Simona Halep pentru acest trofeu.

“Vreau să o felicit pe Karolina. Ştiu că nu aşa îşi dorea să termine finala. Mult succes şi să ne vedem în finala de la Roland Garros. Sper să te refaci cât mai repede. A fost frumos să joc aici şi să fie şi suporteri în tribune, vă mulţumesc şi energia voastră s-a simţit.

ADVERTISEMENT

Aici am început ascensiunea mea, în 2013, iar de atunci am jucat din ce în ce mai bine. Iubesc acest turneu şi mă bucur că am în sfârşit acest trofeu în palmares, după atâţia ani”, a spus Simona Halep la finalul meciului.


2-1. Break din nou și Pliskova abandonează.

1-1. Simona își pierde serviciul.

1-0. Simona face un nou break.


6-0. Set Halep, în doar 21 de minute! Pliskova cere intervenția fizioterapeutului.

5-0. Simona face un nou break.

4-0. Game făcut de Simona de la 0-40.

3-0. Simona face și al doilea break.

2-0. Simona își face serviciul.

1-0. Break Simona în startul partidei.

LIVE Simona Halep – Karolina Pliskova 0-0


Simona Halep joacă luni, de la ora 15:30, a treia finală consecutivă în circuitul WTA, după cele de la Dubai și Praga. Le-a câștigat pe precedentele două, dar astăzi va avea o misiune mai dificilă. O înfruntă pe Karolina Pliskova, locul 4 mondial.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Karolina Pliskova, finala WTA Roma, va fi transmisă de Digi Sport 1, televiziunea care deține drepturile TV pentru turneele WTA. Partida poate fi urmărită aici live video, iar www.fanatik.ro vă oferă cele mai importante momente ale finalei, cu video în timp real.

Pentru calificarea în finala de la Roma, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 150.000 de euro. Iar dacă va reuși să se impună în ultimul act, suma crește la 205.190 de euro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Karolina Pliskova, Live Video, finala WTA Roma. 7-5 pentru Halep la scorul meciurilor directe

6940 de puncte are Simona Halep în clasamentul WTA Live, 584 fiind adăugate datorită rezultatelor de la acest turneu. Iar dacă va reuși să câștige finala de astăzi, va ajunge la 7.255 de puncte. Liderul Ashleigh Barty are 8717, iar Simona o poate depăși doar dacă va câștiga și la Roma și la Roland Garros.

Simona Halep și Karolina Pliskova s-au mai înfruntat de 12 ori în carieră, iar Halep a bifat șapte victorii. Dar ultimele două dueluri directe au fost tranșate de jucătoarea din Cehia. Ultima victorie a Simonei Halep a fost cea din FedCup, anul trecut, la Ostrava, pe zgură. Scorul pe zgură este 2-1 în favoarea româncei. Care se impunea și în semifinala de la Roland Garros din 2017.

ADVERTISEMENT

Parcursul Simonei Halep la WTA Roma 2020

Până în ultimul act, Simona a trecut de Jasmine Paolini, Dayana Yastremska, Yulia Putintseva și Garbine Muguruza. A pierdut un singur set, în semifinala de duminică, în fața Muguruzei.

Karolina Pliskova a trecut de Barbora Strycova, Anna Blinkova, Elise Mertens și Marketa Vondrousova. A pierdut și ea un singur set, la Mertens, în sferturile de finală.

Pentru Simona Halep ar putea fi primul titlu la WTA Roma. A mai disputat două finale la Foro Italico, în 2017 și 2018, dar a fost de fiecare dată învinsă de Elina Svitolina.

Karolina Pliskova este deținătoarea trofeului la WTA Roma. A învins-o pe Johanna Konta, în minimum de seturi, în finala din 2019. În vreme ce Simona Halep era învinsă în turul 2 de Marketa Vondrousova.

ADVERTISEMENT