Simona Halep

S-a tras tabloul la Indian Wells! Cu cine joacă Halep

Simona Halep are un parcurs complicat spre tururile superioare la Indian Wells. Din turul 3, românca ar avea de înfruntat numai nume grele din circuit.
06.03.2018 | 01:47
Sa tras tabloul la Indian Wells Cu cine joaca Halep
ADVERTISEMENT

Update, ora 01:30 / Simona Haleo are bye în runda inaugurală, astfel că va debuta direct în turul doi, contra învingătoarei dintre Kristyna Pliskova, locul 77 WTA, şi o jucătoare venită din calificări. Posibila adversară din turul 3 este slovaca Dominika Cibulkova, locul 30 WTA. În turul 4, Simona ar putea da peste Kristina Mladenovic, Franţa, locul 15 WTA. Sferturile de finală ar putea aduce un meci revanşă cu Jelena Ostapenko, a şasea jucătoare a lumii, cea care i-a suflat Simonei titlul la Roland Garros 2017. Pentru semifinale, Halep ar fi pe partea de tablou cu Muguruza. Şi, o veste bună, Simona poate da de Serena Williams doar în finala din California.

Sorana dă de surorile Williams în tururile 2 şi 3

Revenită în circuit după ce a născut, Serena Williams joacă în turul 1 de la Indian Wells cu Zarina Diyas, iar în turul 3 ar putea da chiar peste Venus, într-o reeditare a finalei de anul trecut de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Sorana Cîrstea, care va evolua împotriva unei jucătoare venită din calificări, poate da în turul 2 de Venus Williams şi în turul 3 de Serena!

Tot în primul tur, Maria Şarapova o înfruntă pe Naomi Osaka, iar Victoria Azarenka, revenită şi ea în circuit, are meci cu britanica Heather Watson.

ADVERTISEMENT

Irina Begu joacă în primul tur de la Indian Wells cu Aleksandra Krunic, locul 47 WTA, iar dacă trece de sârboaică o va avea de înfruntat pe Karolina Pliskova, favorită 5.

Pe tabloul principal poate ajunge şi Monica Niculescu, dacă trece de Roberta Vinci în finala calificărilor.

ADVERTISEMENT


Simona Halep a pornit spre California, acolo unde va evolua de săptămâna viitoare în turneul WTA Premier Mandatory de la Indian Wells, supranumit “Cel de-al cincilea Grand Slam” în lumea tenisului.

După încheierea Australian Open, numele mari ale tenisului mondial au avut parte de o perioadă ceva mai relaxată. Fie că a fost vorba de participarea în cadrul unor turnee de mai mică anvergură sau pur şi simplu au fost în vacanţă, vedetele acestui sport şi-au reîncărcat bateriile în vederea turneului de la Indian Wells.

ADVERTISEMENT

Supranumit “Cel de-al cincilea Grand Slam” pentru condiţiile impresionante şi pentru premiile consistente, turneul din California aliniază şi în acest an la start toate numele mari ale tenisului, Simona Halep nefăcând excepţie. După accidentarea suferită la Doha, Simona se simte bine şi are ca obiectiv cucerirea celui de-al doilea titlu la Indian Wells.

Simona Halep la Indian Wells de-a lungul timpului!

Simonei i-au priit mai mereu suprafaţa şi condiţiile din California. Pentru prima oară în acest an merge drept lider mondial şi favorită 1, însă rezultatele au apărut chiar şi atunci când, pe hârtie cel puţin, şansele jucătoarei noastre păreau mai mici. Iată ce a făcut la Indian Wells, de la debutul pe tabloul principal din 2011 şi până în prezent.

2011: Turul al doilea: Ediţia din 2011 a marcat debutul Simonei pe tablou. Favoritele erau cu totul altele, iar titlul a fost adjudecat de marea rivală a Simonei din prezent, Caroline Wozniacki. Simona trecea de Nuria Llagostera Vives în prima rundă, revenind după ce pierdea la 0 primul set, însă era eliminată de Maria Jose Martinez Sanchez în turul secund, scor 7-5 6-0.

2012: Turul al treilea: Turneul din 2012 avea să marcheze un moment istoric pentru Simona. Însă jucătoarea noastră nu avea să ştie pe atunci. A trecut de Shuai Zhang (ce ironie!) în prima rundă, chiar foarte lejer, apoi a învins-o pe Petra Cetkovska, cap de serie 28, pentru ca în turul trei să cedeze contra Mariei Sharapova! Era primul meci direct dintr-o rivalitate ce încă are episoade de scris. 6-3 6-4 pentru Sharapova ce avea să ajungă până în finală. 

2013: Turul al doilea: Anul ascensiunii Simonei Halep a marcat un nou tur secund la Indian Wells. După o victorie foarte lejeră (ironic cumva, din nou!) în faţa lui Lauren Davis, în prima rundă, Simona ceda la mare luptă contra numărului 12 mondial de atunci, Dominika Cibulkova, scor 7-5 7-6. Titlu pentru Sharapova în finală cu Wozniacki. Şi mai spunem că se schimbă generaţiile…

2014: Semifinală: Ascensiunea despre care vorbeam, avea să atingă primul punct culminant în 2014, anul cu probabil cel mai bun tenis al Simonei de până acum. Intrată în turneu drept cap de serie 6, Halep avea să le învingă pe rând pe Kurumi Nara, Lucie Safarova, Eugenie Bouchard şi Casey Dellacqua, pierzând după un meci modest în semifinală contra Agnieszkăi Radwanska. Prima semifinală aici ce avea să anunţe parcursul din anul următor. 

2015: Titlu: Simona avea să devină prima jucătoare din România ce ia titlul la Indian Wells, după un parcurs excelent în 2015. A început cu set pierdut, la Daria Gavrilova, în prima rundă, însă avea să depăşească acel obstacol şi să le învingă apoi pe Varvara Lepchenko, Karolina Pliskova şi Carla Suarez Navarro, înainte de a beneficia de abandonul Serenei Williams în semifinală. Finala a fost una deosebit de dificilă, fără ca Simona să joace cel mai bun tenis, dar reuşind totuşi să o învingă pe Jelena Jankovic, scor 2-6 7-5 6-4. 

2016: Sferturi de finală: Venită în California din postura de campioană en-titre, Simona avea să joace contra Serenei Williams, cu un an întârziere, în faza sferturilor de finală. Americanca s-a impus după un meci de foarte bună calitate, iar Simonei i-au rămas victoriile la Vania King, Ekaterina Makarova şi Barbora Strycova.

2017: Turul al treilea: Ediţia precedentă a Indian Wells nu o găsea pe Simona în cel mai bun moment al carierei. Venită după o accidentare suferită la Sankt Petersburg şi cu un început de an modest, Halep era eliminată în turul secund de Kristina Mladenovic, destul de clar, 6-3 6-3.

Neavând foarte multe puncte de apărat, Simona Halep începe Indian Wells din postura de lider mondial – vezi toate calculele prin care Simona rămâne pe locul 1 până în luna mai, iar singurele dubii evidente sunt cele legate de refacerea după accidentare. Va fi un nou test serios, după Australian Open, iar dacă glezna va reuşi să reziste, tenisul cu siguranţă va fi din nou la cel mai înalt nivel. Aşa cum îi stă bine unui lider mondial!

6.993.450 milioane de dolari este fondul total de premiere la feminin la Indian Wells

440 de puncte le separă pe Halep şi Wozniacki

ADVERTISEMENT