Simona Halep

Simona Halep, omagiu pentru Serena Williams înaintea sferturilor Australian Open: „Urmează meciul cu legenda!”

14.02.2021 | 17:15
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în sferturile Australian Open, după ce a învins-o pe poloneza Iga Swiatek în optimi și se declară pregătită pentru o nouă întâlnire cu Serena Williams.

Victoria cu Swiatek a fost succesul cu numărul 100 în turneele de Mare Șlem pentru Simona Halep, iar reușita a fost cu atât mai importantă cu cât i-a adus româncei rivala după finala de la Roland Garros, pierdută în 2020.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Serena Williams reprezintă oportunitatea perfectă pentru Halep să facă încă un pas spre un nou turneu important și să își continue drumul către locul 1 în ierarhia WTA.

Simona Halep, omagiu pentru Serena Williams înaintea sferturilor Australian Open: „Urmează meciul cu legenda!”

Victoria cu Iga Swiatek nu a fost deloc una ușoară pentru Halep, care a trebuit să revină din nou de la 0-1 la seturi. Ea a pierdut primul set al meciului cu poloneza cu 3-6, însă ulterior și-a revenit și a câștigat următoarele două părți cu 6-1, 6-4.

ADVERTISEMENT

Românca a avut și câteva ieșiri nervoase pe parcursul partidei, însă antrenorul Darren Cahill a explicat la conferința de presă de după meci că totul a fost cauzat de dorința româncei de a câștiga și de a reuși noi performanțe, în condițiile în care a ajuns deja la aproape 30 de ani.

Victoria a fost una de mare importanță simbolică pentru câștigătoarea din 2019 de la Wimbledon, atunci când o învingea chiar pe Serena Williams în finală. Grație succesului cu Swiatek, Halep a ajuns la 100 de victorii în turneele de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT

„Victoria cu numărul 100 într-un Grand Slam! Iar acum urmează provocarea de a juca împotriva legendei în sferturile de finală. De abia aștept o nouă bătălie la Australian Open”, a scris Halep pe Twitter după meci.

„Este un sentiment plăcut. Mă bucur că am ajuns la 100 de victorii de Grand Slam. Sper că voi mai avea multe altele de acum încolo”, spusese Halep despre recordul ei, la conferința de după meci.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Simona Halep și Serena Williams va avea loc marți, 16 februarie, și toate detaliile despre partidă vor putea fi găsite pe site-ul FANATIK. Tot noi îți vom oferi și cele mai tari reacții și amănunte după meci.

ADVERTISEMENT