Sport

Simona Halep, out din Top 50! Clasamentul WTA înaintea turneului de la Wimbledon

Simona Halep a ieșit din Top 50 WTA după ultima actualizare. Cum arată ierarhia mondială înainte de startul turneului de la Wimbledon.
03.07.2023 | 14:37
Simona Halep out din Top 50 Clasamentul WTA inaintea turneului de la Wimbledon
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA după o nouă actualizare. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

În aflarea unui verdict în cazul de dopaj, Simona Halep continuă să coboare în clasamentul WTA. După actualizarea de luni, dubla campioană de Grand Slam a ieșit din Top 50 WTA și a ajuns până pe locul 54, cu 1.000 de puncte.

Simona Halep, out din Top 50 WTA!

Simona Halep a fost audiată după trei amânări în cazul de dopaj cu care a fost notificată anul trecut. Românca a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022.

ADVERTISEMENT

De la finalul lunii august 2022, fostul lider mondial nu a mai jucat meci oficial și a pierdut punctele cucerite înainte de suspendare. Astfel, Simona Halep a ajuns să ocupe de luni, 3 iulie, locul 54 WTA, cu 1.000 de puncte.

Anul trecut la Wimbledon, Simona Halep s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Elena Rybakina, cea care avea să câștige turneul. Organizatorii au luat decizia de a nu acorda puncte, deoarece sportivii ruși și bieloruși au fost interziși din cauza invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă s-ar fi acordat punctele, Simona Halep le-ar fi pierdut la ediția din acest an, din cauza absenței de la Wimbledon. În clasament, sportiva din România ar fi coborât drastic în preajma locului 300 WTA.

Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, celelalte românce în Top 100 WTA

Irina Begu a coborât o poziție în clasamentul WTA, până pe locul 30, cu 1,342 de puncte. Irina este singurul cap de serie dintre jucătoarele din România pe tabloul principal la Wimbledon. Următoarea româncă în clasament este Sorana Cîrstea.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Târgoviște a coborât un loc în clasament până pe 37 WTA, cu 1,187. Ultima jucătoare din România aflată între cele mai bune 100 tenismene ale lumii este Ana Bogdan. Jucătoarea născută la Sinaia se află pe locul 57, cu 972 de puncte, după ce a urcat patru poziții.

Jaqueline Cristian se află pe locul 133 WTA, cu 541 de puncte, în timp ce Gabriela Ruse ocupă poziția 161, cu 427 de puncte. Irina Bara (211 WTA, 345 de puncte), Miriam Bulgaru (223 WTA, 334 de puncte) și Alexandra Ignatik (253 WTA, 290 de puncte) sunt următoarele jucătoare ale României în clasament.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek este lider autoritar în clasamentul WTA înainte de startul de la Wimbledon. Poloneza are aproape 1.000 de puncte distanță față de locul 2 ocupat de Aryna Sabalenka. Podiumul este completat de Elena Rybakina.

ADVERTISEMENT