Sport

Simona Halep revine pe terenul-fortăreaţă de la Australian Open! De când este invincibilă pe arena “Margaret Court”

Simona Halep revine pe arena "Margaret Court", de la Australian Open, unde a reuşit câteva meciuri de referinţă şi unde deţine un record de invincibilitate.
17.01.2022 | 12:56
Simona Halep revine pe terenulfortareata de la Australian Open De cand este invincibila pe arena Margaret Court
ADVERTISEMENT

Simona Halep este pregătită de debutul la Australian Open 2022, unde o va întâlni marţi, după ora 05:30, pe Magdalena Frech. Organizatorii au programat meciul pe arena “Margaret Court”, unde fostul număr 1 mondial nu a mai pierdut din 2016.

Simona Halep, rezultate de poveste pe arena “Margaret Court”, la Australian Open

De când a început ascensiunea în topul WTA, în primăvara lui 2013, Simona Halep s-a numărat mereu printre capii de serie de la Australian Open, astfel că meciurile ei au fost programate, cu precădere, pe arenele “Rod Laver” şi “Margaret Court”.

ADVERTISEMENT

Pe al doilea teren din complexul de la Australian Open, Simona Halep s-a simţit mai mereu bine în ultimii opt ani, drept dovadă numărul mare de victorii. Din 2014 şi până în prezent, românca a jucat 9 meciuri pe arena “Margaret Court”, fiind învinsă o singură dată.

Meciurile jucate de Simona Halep pe arena “Margaret Court”

În 2014, când a fost pentru prima oară cap de serie la Australian Open, Simona Halep a debutat la acea ediţie pe arena “Margaret Court”. Constănţeanca reuşea o victorie rapidă cu Katarzyna Piter, jucătoare venită din calificări, scor 6-0, 6-1, şi ajungea până în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, în 2015, Simona Halep a jucat o singură dată pe “Margaret Court”, în turul 3, cu Bethanie Mattek-Sands. Şi de această dată a obţinut victoria în două seturi, dar după un meci disputat, scor 6-4, 7-5.

Singura înfrângere pe “Margaret Court” din ultimii opt ani

Singura sincopă pe “Margaret Court” a avut-o în 2016, în turul 1, când a fost învinsă de Zhang Shuai, venită din calificări, scor 4-6, 3-6. Victoria împotriva Simonei Halep a convins-o pe jucătoarea din China să-şi ia gândul de la retragere.

ADVERTISEMENT

“Am vrut să mă las și am considerat că Australian Open va fi ultimul meu turneu. Mi-am luat părinții cu mine, am vrut să le las o amintire”, spunea Zhang Shuai.

100% victorii pe “Margaret Court” la ultimele patru ediţii

La ediţia din 2018, când a ajuns până în finală, Simona Halep a jucat două meciuri pe “Margaret Court”. În turul 2, românca trecea de Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-2. Apoi, în optimi, o elimina şi pe Naomi Osaka, la capătul unui nou meci rapid, scor 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT

Tot două meciuri a jucat, pe “Margaret Court”, şi la ediţia din 2019. Simona Halep pornea greu, în turul 1, cu o victorie în decisiv la Kaia Kanepi, scor 6-7(2), 6-4, 6-2. Misiunea a fost mult mai facilă în turul 3, unde a învins-o pe Venus Williams, scor 6-2, 6-3.

Debutul la Australian Open 2020 a avut loc pe acelaşi teren, iar Simona Halep a avut emoţii doar în primul set al meciului Jennifer Brady, câştigat cu 7-6(5), 6-1. Fostul număr 1 mondial avea să ajungă până în semifinale, unde era învinsă de Garbine Muguruza.

Simona Halep a jucat ultima oară pe “Margaret Court” la ediţia de anul trecut, în turul 2, când a eliminat-o pe una dintre favoritele gazdelor, Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-4, 7-5.

Amintiri neplăcute de la primele meciuri pe “Margaret Court”

Înainte să devină o forţă în circuitul WTA, Simona Halep a prins două meciuri pe “Margaret Court”. Primul a avut loc la ediţia din 2011, când Agnieszka Radwanska a eliminat-o în turul 3, scor 6-1, 6-2.

Doi ani mai târziu, în startul sezonului care i-a adus ascensiunea, Simona Halep părăsea rapid turneul, în turul 1, după ce a fost învinsă de Sloane Stephens, scor 1-6, 1-6, la al doilea meci jucat pe “Margaret Court”.

ADVERTISEMENT