Sport

Simona Halep s-a retras de la WTA Open Linz din cauza unei accidentări! Jaqueline Cristian va evolua în finală! „Dacă joc, va fi mult mai rău”

Simona Halep s-a retras de la WTA Open Linz! Jucătoarea din Constanța nu poate evolua în semifinala cu Jaqueline Cristian din cauza unei accidentări, la genunchi, suferită în meciul din sferturi.
11.11.2021 | 18:44
Simona Halep sa retras de la WTA Open Linz din cauza unei accidentari Jaqueline Cristian va evolua in finala Daca joc va fi mult mai rau
ADVERTISEMENT

Continuă anul de coșmar pentru Simona Halep! Organizatorii turneului de la Linz au anunțat că a 22-a jucătoare a lumii nu o va putea înfrunta în semifinale pe Jaqueline Cristian din cauza unei accidentări suferite în sfertul cu Jasmine Paolini.

Simona Halep s-a retras de la WTA Linz. Jaqueline Cristian profită și va juca finala turneului din Austria

În urma acestui abandon, Halep ratează șansa să câștige primul și singurul ei trofeu din 2021, dar și să urce în clasamentul WTA. Astfel, fostul lider mondial va fi pe locul 20 începând de luni, poziție pe care va încheia acest an.

ADVERTISEMENT

„Din păcate nu pot juca în semifinale din cauza accidentării pe care am suferit-o la genunchi în meciul de miercuri. Aș face orice să pot juca, dar genunchiul este umflat și mă doare foarte tare.

Dacă joc, va fi mult mai rău. Vreau să le mulțumesc celor care au organizat turneul și fanilor de aici”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a confirmat astfel anunțul făcut de organizatorii turneului WTA Linz Open, care și-au exprimat regretul pentru retragerea jucătoarei în vârstă de 30 de ani.

„Din păcate, Simona Halep a fost nevoită să se retragă din semifinala care trebuia să aibă loc în această seară, după ce s-a accidentat la genunchiul stâng în meciul de miercuri.

ADVERTISEMENT

Îți dorim însănătoșire grabnică, Simo! Linz te iubește! Te rugăm să revii rapid”, a fost mesajul postat pe Twitter-ul oficial al WTA Linz.

Câți bani a câștigat Simona Halep la WTA Linz Open

Simona Halep a avut parte de un meci extrem de complicat în fața lui Jasmine Paolini. Românca a învins-o în trei seturi pe italiancă, scor 4-6, 7-5, 6-0, dar nu a dat semne că ar avea probleme la genunchiul stâng. Mai mult, la finalul meciului, Halep părea extrem de încrezătoare.

ADVERTISEMENT

„Mă simt liniștită că am câștigat acest meci. A fost foarte greu. A jucat foarte rapid, foarte puternic. În primul sete nu am avut ce să fac pe teren.

Dar în al doilea am jucat mai bine, am jucat slice, am schimbat ritmul, pe parcurs am devenit mai agresivă și pe final am dominat”, a declarat Halep, după victoria cu Paolini.

În urma prestației de la WTA Linz Open, constănțeanca a încasat un cec în valoare de 11.500 de dolari și 110 puncte WTA. Dacă ar fi jucat și ar fi câștigat semifinala cu Jaqueline Cristian, Halep și-ar fi putut rotunji și mai tare veniturile. 21.400 de dolari este premiul pentru prezența în finala de la Linz, în timp ce câștigătoarea 43.000 de dolari.

ADVERTISEMENT