Sporturi

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5 în turul 1 la WTA Madrid. Prima reacție a Simonei după calificarea în turul doi. Video

30.04.2021 | 16:48
Simona Halep  Sara Sorribes Tormo 60 75 in turul 1 la WTA Madrid Prima reactie a Simonei dupa calificarea in turul doi Video
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul secund al turneului WTA Mutua Open Madrid, turneu de tip Masters, dotat cu premii în valoare de 2,5 milioane euro. Ea a învins-o pe Sara Sorribes Tormo cu scorul de 6-0, 7-5, însă a avut mari probleme în setul secund, când i-a permis adversarei să egaleze incredibil de la scorul de 1-5.

Simona Halep pune căderea din setul secund pe lipsa concentrării

UPDATE 30 aprilie, ora 16:55 / Simona Halep a oferit o primă reacție după calificarea în turul doi al turneului de la Madrid.

ADVERTISEMENT

„A fost un meci grozav! Poate că în setul secund nu am mai fost la fel de concentrată și ea a jucat mai bine. E extraordinar să fiu aici și să fie fani în tribună. Aici mă simt ca acasă, iubesc Madridul. Acum nu am un obiectiv clar. Mă concentrez pe fiecare partidă”, a declarat Simona Halep la flash-interviul de după meciul cu Sara Sorribes Tormo.


Simona Halep – Sara Sorribes Tormo 6-0, 7-5 – VEZI VIDEO

7-5: Game la zero și Simona închide meciul cu mari emoții, după o cădere inexplicabilă avută în setul secund.

ADVERTISEMENT

6-5: După 4 game-uri pierdute la rând, Simona reușește să facă un nou break și are șansa de a servi din nou pentru câștigarea meciului.

5-5: Uluitor! Simona pierde al patrulea game la rând. Nu reușește să câștige meciul după ce a condus cu 5-1 în setul secund.

ADVERTISEMENT

5-4: Inexplicabilă căderea Simonei în setul secund. A condus cu 40-15 pe serviciul adversarei, dar nu a reușit să câștige game-ul și, implicit, meciul.

5-3: O nouă șansă ratată de Simona, de data aceasta pe propriul serviciu.

5-2: Simona ratează șansa să închidă meciul după ce a condus cu 30-0 pe serviciul adversarei.

5-1: Simona își face serviciul și se apropie la doar un game de câștigarea meciului.

4-1: Break la zero reușit de Simona Halep.

3-1: Simona își câștigă cu dificultate serviciul și se distanțează la două game-uri în setul secund.

ADVERTISEMENT

2-1: Un nou break pentru Simona, de data aceasta la zero.

1-1: Simona se relaxează la serviciu și îi permite Sarei Sorribes Tormo să facă break.

1-0: Simona Halep începe și cel de-al doilea set tot cu un break.

6-0: Game la zero și Simona câștigă fără probleme primul set.

5-0: Simona a fost egalată după ce a condus cu 40-15 pe serviciul Sarei Sorribes Tormo, dar a forțat din nou și a câștigat un nou break. Al treilea din primul set.

4-0: Simona revine de la 15-30 pe propriul serviciu și câștigă al patrulea game consecutiv.

3-0: Sara Sorribes Tormo are probleme pe propriul serviciu, Simona face un nou break.

2-0: Simona își face fără probleme serviciul.

1-0: Simona câștigă primul game pe serviciul adversarei.


Simona Halep este una dintre favoritele la câştigarea turneului, alături de Ashleigh Barty şi Naomi Osaka, în condiţiile în care au declarat forfait Bianca Andreescu, infectată cu COVID 19, Serena Williams, Sofia Kenin şi cea mai bună jucătore iberică, Garbine Muguruza, absenţă de ultimă oră.

Turneul de la Madrid este unul dintre cele mai îndrăgite competiţii ale Simonei, care are amintiri dintre cele mai plăcute de pe zgura din capitala Spaniei. La turneul patronat de Ion Ţiriac Halep a reuşit să se impună în două ediţii consecutiv, 2016 şi 2017 şi a mai jucat două finale, în 2014 cu Maria Şarapova şi în 2019 cu Kiki Bertens.

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo Live stream Digi Sport

Întâlnirea Simona Halep – Sara Sorribes Tormo se dispută vineri, 30 aprilie, de la ora, în cadrul 64-imilor de finală (primul tur) al turneului WTA Mutua Open Madrid şi va fi transmisă în exclusivitate în România pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.RO.

Sara Sorribes Tormo ocupă locul 46 în clasamentul WTA, făcând un important salt în ultimele luni. cu Simona s-a mai întâlnit o singură dată, în 64-imile Grand Slam-ului de la Paris în 2020 şi a fost o victorie lejeră pentru româncă în două seturi, 6-4, 6-0.

Simona are de apărat 650 de puncte în capitala Spaniei

La Madrid Simona Halep trebuie să caute să urce cât de mult se poate în competiţie, deoarece jucând finala din 2019, ultima care a avut loc, pentru că anul trecut turneul a fost anulat din motive de pandemie, are de apărat nu mai puţin de 650 de puncte. Dacă nu va reuşi să ajungă din nou în ultimul act va pierde puncte importante şi va risca să coboare în ierarhie.

Simona Halep a început sezonul de zgură săptămâna trecută, la Stuttgart, unde a mers perfect până la semifinala cu bielorusa Aryna Sabalenka. Acolo românca a fost departe de jocul bun de până atunci şi a cedat în două seturi, făcând-o pe adversara ei să declare ironic la conferinţa de presă că nu avea de gând să stea prea mult pe teren.

Halep se simte ca acasă la Madrid

Cel mai important lucru pentru sportiva noastră, care după Madrid şi-a anunţat prezenţa şi la Roma, alt turneu extrem de puternic pe zgură, câştigat în premieră anul trecut de Halep, este faptul că Simona nu a mai acuzat nici un fel de problemă la umărul care a obligat-o să se retragă la Miami foarte repede.

Simona a declarat că se simte la Madrid ca acasă şi că îşi doreşte mult să reînnoade firul succeselor în capitala Spaniei. Pentru acest prim meci la Madrid casele de pariuri îi acordă o cotă modică la victorie lui Halep, variind între 1,15 şi 1,20 şi un uriaş 4,80 ibericei, aceasta doar dacă va lua un set urmând a avea cota de 2,20.

 

ADVERTISEMENT