Simona Halep

Simona Halep, despre Aryna Sabalenka, viitoarea adversară de la WTA Adelaide: ”Niciodată nu ştii la ce să te aştepţi când joci împotriva ei”

15.01.2020 | 16:11
Simona Halep despre Aryna Sabalenka viitoarea adversara de la WTA Adelaide Niciodata nu stii la ce sa te astepti cand joci impotriva ei
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep știe cum o poate învinge pe bielorusa Aryna Sabalenka în meciul din sferturile de finală de la WTA Adelaide.

Simona Halep știe cum o poate învinge pe Aryna Sabalenka la WTA Adelaide: ”Trebuie să fiu puternică și să-mi fac jocul”

”Niciodată nu știi la ce să te aștepți când joci împotriva ei! Nici nu pot să spun cum trebuie să joc cu ea. Trebuie să fiu cum am fost și cu Tomljanovic”, a declarat Simona Halep despre Aryna Sabalenka, adversara din sferturi de la WTA Adelaide.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să fiu puternică, să-mi fac jocul și apoi va veni de la sine. Nu o să mă concentrez pe jocul ei, vreau doar să mă concentrez pe ce trebuie să fac pentru a o deranja”, a mai spus campioana noastră.

Halep a urcat pe locul 3 WTA

Simona Halep a pășit cu dreptul în 2020 și a învins-o în două seturi pe australianca Ajla Tomljanovic, scor 6-4, 7-5, în turul doi de la WTA Adelaide. În urma acestei victorii, românca a primit un premiu în valoare de 22.400 de dolari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a urcat pe locul trei în clasamentul WTA după victoria obținută în optimile turneului de la Adelaide. Sportiva din România a depășit-o pe Naomi Osaka în clasamentul ce se va actualiza oficial pe 20 ianuarie și va rămâne pe podium cel puțin până la Australian Open, nipona nejucând la niciun turneu în această săptămână.

Halep, victorii pe linie cu Sabalenka

Românca s-a ținut de promisiunea făcută înainte de startul turneului WTA de la Adelaide, aceea de a dona bani victimelor incendiilor din Australia. La finalul meciului cu Ajla Tomljanovic, ea a anunțat că donează 2.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are avantaj la meciurile directe cu Aryna Sabalenka. Cele două s-au întâlnit de două ori în 2018, la Shenzhen și la Cincinnati, ambele partide fiind câștigat în minimum de seturi de către româncă.

Sabalenka și-a pierdut tatăl acum două luni

Partida Halep – Sabalenka va începe în jurul orei 04:30 (ora României), pe arena centrală de la Adelaide, după terminarea meciului Donna Vekic (20 WTA) – Dayana Yastremska (24 WTA).

ADVERTISEMENT

Pentru Aryna Sabalenka, startul sezonului 2020 din circuitul WTA a fost unul extrem de dificil. Imediat după încheierea meciurilor din 2019, bielorusa a suferit o dramă uriașă în familie. Tatăl jucătoarei, Sergey, în vârstă de doar 43 de ani, a încetat din viață în noiembrie.

ADVERTISEMENT