Sport

Simona Halep, ultimele detalii despre problemele medicale: ”Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis”

Simona Halep absentează de la Roland Garros pentru prima oară în carieră. Sportiva mărturisește că nu se simte deloc confortabil și că va mai lipsi o vreme din circuitul mondial.  
31.05.2021 | 12:19
Simona Halep ultimele detalii despre problemele medicale Va trebui sa mai stau o perioada fara tenis
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în turul 2 al turneului WTA de la Roma, din cauza unei rupturi musculare și este în plin proces de recuperare.

Numărul 3 mondial a fost obligată, în aceste condiții, să se retragă de la turneul parizian, pentru prima oară în carieră.

ADVERTISEMENT

Simona Halep: ”Toată lumea e la turneu, iar eu sunt acasă”

Sportiva speră să se recupereze cât mai repede și să revină pe terenurile de tenis până la finalul sezonului. Recunoaște, însă, că îi este foarte greu să urmărească la TV meciurile din turneul ei favorit.

”Sufăr puțin. Toată lumea e la turneu, iar eu sunt acasă. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare, mușchiul nu s-a sudat încă. 

ADVERTISEMENT

E greu, nu sunt obișnuită să stau casă în mijlocul sezonului și să nu fac nimic. Sunt destul de pozitivă și știu că, dacă ești pozitivă și ai încredere, te poți recupera mai repede. 

Am început deja procesul vindecării. Emoțional și mental trebuie să mă recuperez și să mă concentrez pe obiectivele care mi-au rămas în sezon”, a declarat Halep pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep speră să se recupereze până la turneul de la Wimbledon

A treia jucătoare a lumii este totuși încrezătoare că va participa la următorul turneu de Grand Slam de la Wimbledon.

În ciuda situației incerte, organizatorii au inclus-o pe Simona Halep pe tabloul principal la Londra, unde vor mai participa alte trei jucătoare din România: Sorana Cîrstea (58 WTA), Patricia Țig (62 WTA) și Irina Begu (74 WTA), în timp ce Ana Bogdan (101 WTA) va fi nevoită să joace în calificări.

ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din 19 mai, Halep efectuează în această perioadă două sesiuni de recuperare pe zi, în loc de doar una singură.

Principala țintă a sportivei este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde și-a fixat ca obiectiv câștigarea unei medalii.

Anul acesta a fost unul dintre cei mai dificili pentru sportiva din România. La Australian Open, Simona Halep a avut probleme la spate, din cauza cărora s-a retras ulterior de la turneele WTA de la Doha şi Dubai.

La Miami, Simona a acuzat dureri la umăr, care au dus la ratarea duelului România – Italia din “Billie Jean King Cup”.

Au urmat evoluțiile mai puțin convingătoare de la turneul de la Stuttgart, unde a fost eliminată în semifinale, pentru ca totul să culmineze cu ruptura la gambă de la Roma.

ADVERTISEMENT