Sport

Simone Inzaghi le dă peste nas criticilor după succesul lui Inter la Lisabona. ”Nu este o revanșă, lucrez pentru binele echipei”

Inter s-a impus la Lisabona, 2-0 cu Benfica, în manșa tur a sferturilor Ligii Campionilor, iar Simone Inzaghi nu a scăpat ocazia să le răspundă celor care îl vedeau deja demis.
12.04.2023 | 09:59
Simone Inzaghi le da peste nas criticilor dupa succesul lui Inter la Lisabona Nu este o revansa lucrez pentru binele echipei
Lui Simone Inzaghi i-a revenit zâmbetul pe buze după confruntarea de pe Da Luz. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe un Da Luz plin ochi, Inter a dat uitării prestațiile puțin convingătoare din Serie A. S-a impus cu 2-0 în fața liderului din Portugalia, Benfica, iar acum are prima șansă de a ajunge în semifinale.

Amenințat cu demisia, Simone Inzaghi s-a descătușat după Benfica – Inter 0-2: ”Educația mă determină să ascult și să nu comentez criticile”

Inter adunase șase meciuri fără victorie și este în afara zonei locurilor care duc în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Iar în Italia se vorbea insistent despre demiterea lui Simone Inzaghi.

ADVERTISEMENT

Ba chiar și despre posibilitatea ca despărțirea să se producă înainte de finalul sezonului. Există și o listă de posibili interimari, pe care figurează și fostul internațional român Cristi Chivu.

Acum însă, probabil, apele s-au mai liniștit. Pus sub presiune, tehnicianul a găsit resorturile pentru a schimba fața echipei. Inter a făcut la Lisabona o demonstrație de fotbal pragmatic, impunându-se cu 2-0 grație golurilor lui Barella și Lukaku.

ADVERTISEMENT

Un rezultat care nu-i garantează calificarea. Dar îi oferă statutul de favorită pentru a accede în semifinala de pe partea ”italiană” a tabloului din Champions League.

Iar Inzaghi a fost extrem de fericit la finele confruntării. Și nu a scăpat ocazia de a le răspunde celor care l-au criticat. ”Nu este o revanșă. Lucrez pentru binele lui Inter.

ADVERTISEMENT

Educația mea îmi spune să primesc criticile, să le ascult și să le iau în seamă. Fac parte din fotbal. Și mă determină să muncesc mai mult.

Sunt mulțumit pentru băieții mei pentru că ei mi-au dat întotdeauna totul. Nu am câștigat împotriva Fiorentinei, cu Juve și Salernitana, dar trebuia să fim lucizi și să lăsăm rezultatele deoparte. Pe teren meritam mai mult.

ADVERTISEMENT

La fel, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și acum. Ne bucurăm de acest rezultat, dar sunt doar primele nouăzeci de minute. Am jucat împotriva unei echipe foarte puternice și de calitate.

Băieții au fost extraordinari, revenirea este evidentă. Nu trebuie să uităm că este al patrulea joc în câteva zile, calendarul este infernal, mai ales în Italia. Nu este o scuză, băieții dau totul încercând să se îmbunătățească mereu.

În 18 luni nu m-ați auzit niciodată reproșând ceva. Pentru că din punct de vedere al angajamentului nu pot spune nimic acestei echipe. Am avut momente proaste, dar este mijlocul lunii aprilie și suntem angrenați în toate competițiile”, a spus Inzaghi la finalul meciului.

Patronul Zhang și Calhanoglu, reacții virale pe rețelele sociale

Succesul lui Inter a fost celebrat nu doar pe teren, de întreaga delegație, ci și pe rețelele sociale. Patronul echipei, Steven Zhang, aflat la tribuna oficială, a postat imediat după meci, pe Instagram, mesajul ”Nu este pentru oricine” și îndemnul ”Let’s go”.

În același timp, și Hakan Calhanoglu, care a ratat aceasta întâlnire din pricina unei accidentări, dar ar putea reveni la retur, a ținut să-și exprime satisfacția pentru succesul colegilor. Și a postat pe InstaStory un film cu bucuria sa după golul de 2-0, izbutit de Lukaku, din  penalty.

ADVERTISEMENT