Simularea examenului de admitere la Medicină se mută în mediul online. Data la care vor fi afișate rezultatele finale

Narcis Roșioru   
în HotNews
04/04/2020, 18:58
Simularea examenului de admitere la Medicină se mută în mediul online. Data la care vor fi afișate rezultatele finale
Simularea examenului de admitere la Medicină se mută în mediul online Sursa foto: Hepta

Simularea examenului de admitere pentru Facultatea de Medicină va avea loc online, au transmis reprezentanții Universității “Carol Davila” din București.

Simularea examenului de admitere la Medicină va avea loc pe internet

Din cauza pandemiei de coronavirus, simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, ajunsă la cea de-a XI-a ediție, va avea loc online.

Reprezentanții UMF au transmis că evenimentul, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti, urmează să aibă loc în data de 16 mai 2020.

Simularea, ce va avea loc de data aceasta online, speră să adune peste 3.000 de liceeni, „astfel încât să poată oferi în continuare şansa unui număr cât mai mare de participanţi care să îşi testeze cunoştinţele”, a transmis sâmbătă UMF, informează Agerpres.

Astfel, evenimentul se mută în mediul online, iar o platformă de examen special creată pentru acest eveniment va asigura buna desfășurare a simulării.

Elevii care vor participa la simulare vor primi diverse beneficii

Platforma respectă în paralel normele de protecție impuse, au anunțat reprezentanții UMF. Prin intermediul acesteia vor fi afișate subiectele, rezolvarea acestora de către participanț într-un timp dedicat, iar ulterior va oferi rezultatul obținut de fiecare elev.

Printre cele amintite mai sus, participanții la simularea examenului de admitere la Medicină vor avea acces și la alte premii oferite pe căile de comunicare disponibile în prezent, precum și la un tur virtual al facultății, în care pot interacționa cu studenții mediciniști.

Echipa de organizare urmează să valideze, în final, toate conturile care au respectat paşii esenţiali, elevii devenind eligibili pentru a participa la Simulare.

Lucrările vor fi corectate pe loc, lucru realizat de platforma de examen, punctajul obţinut fiind disponibil odată cu încheierea Simulării, au mai anunțat reprezentanții UMF.

Pe data de 17 mai vor fi publicate rezultatele finale, precum și clasamentul notelor obținute la simularea pentru admiterea la Medicină.

Închide ×