News

Sindicaliștii din Poliție, revoltați că folosirea sirenei și girofarului ar putea fi controlată. Scandal cu șeful Poliției Capitalei

Sindicaliștii Europol susțin că noile măsuri ce vizează controlul folosirii girofarului și sirenei ar putea duce la creșterea timpilor de reacție și îl acuză pe șeful Poliției Capitalei de incompetență.
15.01.2022 | 00:22
Sindicalistii din Politie revoltati ca folosirea sirenei si girofarului ar putea fi controlata Scandal cu seful Politiei Capitalei
Sindicatul Europol consideră că noile dispoziții legate de girofaruri vor îngreuna activitatea polițiștilor. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Moartea unei fetițe și rănirea alteia în urma accidentului din Capitală cauzat de un polițist al Secției 5 atrage atenția întregii societăți românești. Condițiile în care a avut loc această tragedie au determinat Poliția Capitalei să ia o serie de măsuri.

Mai exact, informațiile din acest caz par a indica faptul că polițistul nu ar fi trebuit să folosească girofarul în timpul deplasării care s-a soldat cu accidentul tragic. Astfel, Poliția Capitalei a decis ca toate echipajele să anunțe dispeceratul înainte de a folosi semnalele luminoase.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții sindicatului Europol au prezentat un document cu dispozițiile date de Poliția Capitalei în urma accidentului. Sindicaliștii sunt împotriva acestei decizii prin care abuzul agenților ar putea fi stopat.

„O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe”, susțin sindicaliștii de la Europol.

ADVERTISEMENT

Acuzații de incompetență

Europol a lansat un atac în termeni extrem de duri împotriva șefului Poliției Capitalei, notează Antena 3.

Sindicaliștii susțin că Bogdan Berechet nu ar fi gestionat eficient pregătirea polițiștilor din subordinea sa și că poziția sa la conducerea polițiștilor din Capitală s-ar afla în pericol.

ADVERTISEMENT

Și, deși din primele informații accidentul s-a produs din cauza deplasării cu viteză enormă pentru oraș, sindicaliștii se plâng că nu li s-ar fi făcut cursuri de conducere defensivă.

Cum vrea șeful Poliției Capitalei să prevină abuzurile

Sindicaliștii suusțin în mesajul lor că noile dispoziții ar crește timpii de reacție.

Noile prevederi anunțate de șeful Poliției Capitalei fac posibilă verificarea modului în care girofarul și sirena sunt folosite de agenți, pentru a se preveni abuzurile. De exemplu, orice șef care vede o mașină de poliție cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune ar putea verifica în aplicația care urmează să fie implementată dacă folosirea acestora este justificată.

ADVERTISEMENT

“O astfel de măsură nu va face altceva decât să crească timpul de reacție și intervenție la adevăratele urgențe. Se vor crea adevărate blocaje în condițiile în care dispecerii nu fac față nici în prezent zecilor de raportări/statistici pe care trebuie să le realizeze iar singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei birocrații sunt cetățenii aflați la nevoie”, mai susțin sindicaliștii de la Europol.

ADVERTISEMENT
Tags: