Life

Singura gară din România care seamănă cu cele de top de afară. Zici că ești la Viena, Roma sau Paris. Are pasarele suspendate, lifturi moderne, scări rulante şi totul e de ultima fiță

Gara din România care ține pasul cu cele de peste hotare. Este una dintre cele mai tranzitate de la noi din țară și una dintre cele mai mari din Estul Europei.
06.04.2024 | 20:00
Singura gara din Romania care seamana cu cele de top de afara Zici ca esti la Viena Roma sau Paris Are pasarele suspendate lifturi moderne scari rulante si totul e de ultima fita
În România se află una dintre cele mai mari gări din Estul Europei. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Călătoritul cu trenul poate fi o adevărată aventură, mai ales pentru pasionații de arhitectură. În România, există multe gări care spun o poveste aparte și care sunt adevărate comori arhitecturale. Ridicate în urmă cu mulți ani, unele dintre ele te pot duce cu gândul la orașe cunoscute de peste hotare.

Unde se află una dintre cele mai tranzitate gări din România

Unele gări din România par porți către vremurile de altă dată. Construite cu o mare atenție la detalii și inspirate din marile orașe internaționale, gările de la noi din țară sunt puncte arhitecturale unice.

ADVERTISEMENT

De obicei, atunci când mergem cu trenul, tindem să nu acordăm o prea mare importanță gărilor. Însă, de departe, acestea sunt cele mai interesante de pe întregul traseu, mai ales că au o istorie și povești unice.

Cine a călătorit cu trenul, măcar o singură dată pe ruta Arad, sigur a remarcat bijuteria de pe căile ferate. Gara din Arad nu poate trece neobservată, mai ales că arhitectura ei este unică.

ADVERTISEMENT

Această gară este una dintre cele mai tranzitate din întreaga țară, iar istoria ei datează încă din secolul al XIX-lea. Pentru prima dată, Aradul a avut propria gară în anul 1858.

Atunci, a fost imperios necesară existența unei astfel de gări, dată fiind inaugurarea rutei Lokokoshaza – Curtici – Arad. Din păcate, gara inițială nu a rezistat prea mult.

ADVERTISEMENT

În Al Doilea Război Mondial, gara din Arad a fost ținta aviației germane. Întreaga structură aproape că a fost demolată. Cu ajutorul arhitecților și al constructorilor pricepuți, gara din vestul țării a fost restaurată. Construcția ei a durat 5 ani, iar cel care și-a pus amprenta asupra ei a fost arhitectul Lajos Szantay.

Gara din Arad este una dintre cele mai mari gări din Estul Europei

În fiecare zi, gara din Arad este tranzitată de 100 de trenuri care vin și pleacă cu sute de călători la bord. De aici, pleacă garnituri către unele dintre cele mai importante orașe din țară, dar și din afară. Gara din Arad operează rute către Budapesta, Viena, spre bucuria turiștilor care preferă să se deplaseze în străinătate cu trenul.

ADVERTISEMENT

În prezent, Gara din Arad nu este doar una dintre cele mai tranzitate din România, ci și una dintre cele mai moderne gări de la noi din țară. Cei care ajung să pună piciorul în gara din Arad au impresia că au fost, deja, teleportați peste hotare.

Gara din vestul țării este dotată cu scări rulante, cu panouri electrice, are pasarele suspendate, iar accesul călătorilor se poate face cu ajutorul lifturilor moderne. Gara din Arad a fost modernizată recent, iar pentru ca proiectul să fie unui spectaculos, bugetul alocat a fost și el unul pe măsură.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1