Life

Singura plantă de care nu poți scăpa niciodată dacă stai la curte. Crește repede, rezistă la orice temperatură și e un coșmar pentru mulți grădinari

Singura plantă pe care nu o poți elimina niciodată din grădină. Rezistă chiar și în cele mai grele condiții și este o adevărată bătaie de cap.
30.10.2023 | 08:51
Singura planta de care nu poti scapa niciodata daca stai la curte Creste repede rezista la orice temperatura si e un cosmar pentru multi gradinari
Planta de care nu poți scăa niciodată din grădină. Sursa foto: Anthony Wade/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Persoanele care stau la curte știu că buruienile sunt un adevărat coșmar. E necesar să fie tot timpul tăiate sau smulse din pământ, însă unele se lasă cu greu duse din grădină. Este și cazul unei plante de care nu poți scăpa niciodată.

Planta de care nu poți scăpa niciodată din grădină

Când vine vorba despre îngrijirea grădinii, cei care stau la curte știu că buruienile sunt o mare bătaie de cap. Este foarte dificil să scapi de aceste plante care nu fac nimic altecva decât să afecteze florile, legumele sau pomii fructiferi.

ADVERTISEMENT

Iar troscotul japonez face parte dintre acele buruieni pe care niciodată nu le poți elimina. Planta originară din Asia este cunoscută pentru creșterea să rapidă și capacitatea de a se extinde într-un timp foarte scurt.

Troscotul are rădăcinile puternice și pot ajunge chiar și la adâncimi de câțiva metri în sol. Totodată, pe lateral se poate îndinde pe suprafețe foarte întinse. Astfel că este un adevărat coșmar.

ADVERTISEMENT

Îndepărtarea completă a acestui tip de buruiană se face cu greu, deoarece chiar dacă a fost tăiată de la suprafață, rădăcinile din pământ vor continua să se extindă și va crește din nou.

Rezistă în cele mai grele condiții

Totodată, această plantă reușește să supraviețuiască și în cele mai grele condiții. Este rezistă la secetă și nu se usucă nici la temperaturi extreme, astfel că se poate răspândi pe tot parcursul anului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă buruiana este tăiată sau deteriorată se poate regenera rapid și să își reia creșterea. Astfel că nu este o metodă să o cosești. În plus, triscotul japonez se răspândește și prin semințe, pe care le produce în cantități mari.

Alte buruieni care se răspândesc rapid mai sunt pirul, o buriană comună în grădinile și câmpurile din toată lumea, dar și sârmulița. Aceasta din urmă este cunoscută sub numele de iarbă câmpului și este o plantă perenă care crește mai ales în zonele secetoase.

ADVERTISEMENT

Armurariul, deși are proprietăți medicinale, este o plantă foarte agresivă și se dezvoltă pe solurile umede și degradate. Coada-șoricelului și păpădia sunt alte două buruieni de care scapi cu greu, notează playtech.ro. 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink