Life

Singura țară din lume care a dat lovitura cu Bitcoin. Câți bani a câștigat după ce a tranzacționat criptomonede

Statul de pe glob care a câștigat o sumă impresionantă după ce a investit în Bitcoin. Veniturile pe care le-a încasat din criptomonede.
22.03.2024 | 23:29
Singura tara din lume care a dat lovitura cu Bitcoin Cati bani a castigat dupa ce a tranzactionat criptomonede
Statul de pe glob care a câștigat o sumă impresionantă după ce a investit în Bitcoin. Veniturile pe care le-a încasat din criptomonedă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Singura țară din lume care a dat lovitura cu Bitcoin. Câți bani a câștigat după ce a tranzacționat criptomonede. Președintele a fost criticat în repetate rânduri atât în țară, cât și în străinătate pentru că a îmbrățișat monedele digitale.

Statul de pe glob care a câștigat o sumă impresionantă după ce a investit în Bitcoin. Veniturile pe care le-a încasat din criptomonede

Statul de pe glob care a câștigat o sumă impresionantă după ce a investit în Bitcoin. Veniturile pe care le-a încasat din criptomonede după ce a început tranzacționarea în septembrie 2021. Șeful statului a lăudat principalul activ digital din lume.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat cu toate că Fondul Monetar Internațional a îndemnat autoritățile să elimine statutul de mijloc legal de plată al monedei digitale atunci când negocia asistența financiară. Țara se numește El Salvador.

Valoarea criptomonedei a crescut foarte mult de la prima tranzacționare, mai ales începând cu anul trecut. A ajuns chiar să se dubleze din decembrie 2023 și până în momentul de față, ceea ce a făcut ca mica țară din America Centrală să fie primul stat din lume care a făcut din Bitcoin un mijloc de plată.

ADVERTISEMENT

Criptomoneda a fost folosită alături de dolarul american. Toate produsele, serviciile sau taxele și impozitele au putut fi plătite și în criptomoneda Bitcoin. Președintele Nayib Bukele a dezvăluit acum și suma pe care o are statul.

Postarea lui Nayib Bukele de pe rețeaua X
Postarea președintelui Nayib Bukele de pe rețeaua X. Sursa foto: X. Colaj: Fanatik

Câți bani are El Salvador din Bitcoin

Șeful statului El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că țara este prima din lume care a făcut din Bitcoin monedă legală și că ”o mare parte” din stocurile din această criptomonedă au fost transferate în depozite frigorifice.

ADVERTISEMENT

În prezent, statul deține 5.689 de bitcoin, conform unei postări făcute de președintele țării pe aplicația X. Evaluarea se ridică la valoarea de 406 milioane de dolari. Vineri, 22 martie 2024, costul criptomonedelor a ajuns la 415 milioane de dolari.

„Puteți să o numiți primul nostru purcoi de bani în bitcoin. Nu este mult, dar este o muncă cinstită”, a declarat președintele țării Nayib Bukele, în urmă cu foarte puțină vreme, conform thestreet.com.

ADVERTISEMENT

Politicianul din El Salvador a mai menționat că statul pe care îl conduce va păstra criptomonedele pe termen lung, chiar dacă este conștient că vor mai urma fluctuații. Președintele este văzut drept „cel mai cool” conducător din lume.

ADVERTISEMENT
Tags: