Sport

A ajuns să lupte cu un adversar imaginar și a murit trei zile mai târziu, din cauza loviturilor primite: ”Nu mai suport, mă numesc criminal! Mă voi sinucide!”. Video

Meciul Siphesihle Mntungwa - Simiso Buthelezi pentru titlul WTF African la box, categoria ușoară, s-a încheiat prin KO. Învinsul avea să moară, trei zile mai târziu, iar Siphesihle, numit criminal, vrea să se sinucidă.
11.06.2022 | 11:22
A ajuns sa lupte cu un adversar imaginar si a murit trei zile mai tarziu din cauza loviturilor primite Nu mai suport ma numesc criminal Ma voi sinucide Video
Momentul în care arbitrul a oprit meciul dintre Simiso Buthelezi și Siphesihle Mntungwa. Captură video.
ADVERTISEMENT

Siphesile Mntungwa și Simiso Buthelezi s-au confruntat, în urmă cu o săptămână, pentru titlul WTF African la box, categoria ușoară. Mntungwa a fost declarat învingător prin KO, arbitrul oprind meciul după ce adversarul își pierduse luciditatea. Suferise o leziune gravă a creierului, iar trei zile mai târziu și-a pierdut viața. Imaginile cu finalul meciului, devenite virale, au declanșat o reacție virulentă. Iar din pricina presiunii, Mntungwa se gândește să-și ia viața!

”Nu mai suport, mă numesc criminal. Cred că mai rămâne un singur lucru de făcut: mă voi sinucide”, a spus Mntungwa

Buthelezi trebuia să lupte cu Siphesile Mntungwa într-un meci de 10 reprize, organizat de World Boxing Federation All Africa. Însă, cu puțin înaintea finalului, a început să lovească în aer, un adversar imaginar.

ADVERTISEMENT

Arbitrul și-a dat seama că este ceva în neregulă. Și a oprit lupta. Simiso Buthelezi a fost imobilizat, iar apoi a fost transportat la spital.

Medicii au constatat că suferise o sângerare puternică a creierului și l-au plasat în comă indusă. Însă n-a supraviețuit, trei zile mai târziu fiind anunțat decesul.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu lupta deveniseră virale. Iar faptul că Siphesile Mntungwa se bucurase la finalul luptei pentru titlu a fost comentat în termeni deloc frumoși. Chiar dacă acesta nu avea de unde să știe, atunci, în ring, ce se întâmplase.

Iar acum, Mntungwa spune că nu mai suportă presiunea opiniei publice. Și că se gândește să-și ia viața. ”Am fost subiectul unor critici grave și am primit insulte pe rețelele sociale când Simiso a fost internat.

ADVERTISEMENT

Nu mai sunt în siguranță. Nu l-am ucis pe Simiso. A fost un meci de box. Tot ce îmi doream era să câștig titlul, puteam face asta pentru a schimba viaţa familiei mele”, a spus acesta pe Bleacher Report.

”Sunt singurul care lucrează din acasă. Mama a murit când aveam patru ani, tatăl meu este departe. Oamenii mă numesc ucigaș, dar aș fi putut fi eu cel care a murit.

ADVERTISEMENT

Este trist și foarte dureros ce s-a întâmplat, dar evident că nu am intrat în ring cu intenția de a-l ucide”, și-a continuat, cu tristețe în glas, povestea.

 

ADVERTISEMENT