Fotbal international

Sir Bobby Charlton, diagnosticat cu demență. Boala se ține scai de campionii mondiali din 1966

01.11.2020 | 16:56
Sir Bobby Charlton diagnosticat cu dementa Boala se tine scai de campionii mondiali din 1966
ADVERTISEMENT

Sir Bobby Charlton, legenda naționalei Angliei și a lui Manchester United, a fost diagnosticat cu demență.

Nefericita veste s-a aflat duminică, 1 noiembrie, atunci când Lady Norma Charlton, soția fostului campion mondial, i-a înștiințat pe jurnaliștii de la The Telegraph.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 83 de ani, Sir Bobby este al cincilea fotbalist din echipa națională a Angliei care a luat titlul mondial în 1966 și care este diagnosticat cu această boală neurologică.

Sir Bobby Charlton e al cincilea fotbalist al Angliei ’66 diagnosticat cu demență

Diagnosticul fostului atacant a venit la numai câteva zile de la moartea fostului său coleg, Nobby Stiles, și la trei luni după decesul fratelui său mai mare, Jack, la vârsta de 85 de ani.

ADVERTISEMENT

Și el campion mondial cu naționala Albionului în 1966, Jack Charlton a fost de asemenea diagnosticat cu demență în ultimii ani ai vieții.

Conform The Telegraph, Lady Norma Charlton speră ca teribila veste „să-i ajute pe alții” de acum înainte. Stiles, Martin Peters, Jack Charlton și Ray Wilson, toți componenți ai naționalei Angliei prezente la Campionatul Mondial din 1966, au murit în ultimii ani după ce au fost diagnosticați cu demență.

ADVERTISEMENT

Legenda vie a lui Manchester United

Sir Bobby Charlton a jucat toate minutele pentru Anglia la turneul final din 1966, atunci când britanicii au cucerit singurul lor titlu mondial. 1966 a fost și anul în care Sir Bobby Charlton a cucerit Balonul de Aur.

Sir Bobby Charlton este considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. El a marcat 49 de goluri în cele 106 meciuri jucate pentru reprezentativa Albionului. Cu 249 de goluri în 758 de meciuri pentru Manchester United, Bobby Charlton a contribuit decisiv la prima Cupă a Campionilor Europeni cucerită de „diavolii roșii”, în 1968.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant este celebru și pentru faptul că s-a numărat printre supraviețuitorii accidentului aviatic de la Munchen, din 1958, atunci când au murit 23 de persoane aflate la bordul avionului care o transporta pe Man United.

Până la finalul ultimului sezon de Premier League, Bobby Charlton era surprins în mod regulat pe Old Trafford, acolo unde venea să urmărească meciurile lui United alături de soția sa, Lady Norma.

 

ADVERTISEMENT
Tags: