News

Situaţia aqua park-urilor din Bucureşti, în plină pandemie. Cum se respectă regulile. Reportaj FANATIK.

20.07.2020 | 13:33
Situatia aqua parkurilor din Bucuresti in plina pandemie Cum se respecta regulile Reportaj FANATIK
Situaţia aqua park-urilor din Bucureşti, în plină pandemie
ADVERTISEMENT

Vieţile noastre s-au schimbat începând cu anul acesta. Ne-am obișnuit cu restricțiile, cu măști și cu faptul că nu mai putem merge la meciuri ca spectactori, la restaurante în spații închise sau la concerte mari cum făceam verile trecute.

Locurile unde poți să-ți petreci frumos timpul liber sunt limitate în momentul de față, dar există.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai bune variante pentru bucureșteni sunt aqua park-urile din Bucureşti.

Aqua park-urile din Bucureşti, distracţie şi adrenalină la cote maxime

Noi am mers la Magic Summer Waves din Drumul Taberei și la Magic Place Aqua Park din Crângași pentru a vedea cum se distrează bucureștenii în plină pandemie și mai ales dacă se respectă toate normele impuse de autorități.

Magic Summer Waves este un aqua park situat chiar lângă Parcul Moghioroș, fost strand, în care s-a investit în ultimul an peste 1 milion de euro. Acum toate cele patru piscine, două pentru adulți dintre care una cu 5 tobogane, iar cealaltă având culoare de înot, cascade și 20 de scaune de hidromasaj, două piscine pentru copii cu tobogane, sunt de vitroceramică și oferă clienților condiții de lux în zona de vest a Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Echipaje de Poliție și cei de la Direcția de Sănătate, în control la aqua park-uri

Dar, în acest moment, mai important decât confortul este siguranța. Iar în locația din Drumul Taberei, chiar când am mers noi, două echipaje de poliție plus unul de la Direcția de Sănătate au venit să verifice dacă se respectă regulile și să ia probe din apă ca să constate dacă nivelul de clor este suficient. Și nu au fost probleme.

La intrare se face triajul epidemiologic. Ți se ia temperatura și trebuie să completezi un formular pe propria răspundere potrivit căruia nu ai COVID-19 și nici nu ai fost în contact cu vreun om infectat, înainte să ți se dea brățara de acces pe care vei plăti 40 de RON în timpul săptămânii și 60 de RON în weekend. Cu aceasta poți cumpăra mâncare și băutură pe care le vei achita abia la final.

ADVERTISEMENT

Sezlongurile sunt distanțate la 2 metri și sunt dezinfectate după fiecare client, se măsoară zilnic nivelul de clor din apă pentru ca pericolul infectării în piscină să nu existe, locația beneficiind de un sistem performant de filtrare al apei, toți angajații poartă măști și mănuși de protecție și DJ-ul anunță din oră în oră pe clienți că trebuie să se respecte măsurile anti-coronavirus.

”Aș dori să fac un anunț, pentru sănătatea dumneavoastră și a tuturor, vă rugăm păstrați distanța socială de minim 1,5 metri atât pe căile de acces, cât și la punctele de servire și la tobogane. Purtați masca în spațiile comune și mai ales la vestiare și toalete. Lăsați sezlongurile așa cum sunt aranjate, astfel încât să fie 2 metri distanță între ele dacă nu sunteți membri ale aceleiași familii. Păstrați distanța socială și în apă, vă rugăm. Aceste reguli sunt impuse de Ministerul Sănătății, așa că aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Trebuie să fim responsabili cu toții și să ne relaxăm împreună. Vă mulțumesc”, este anunțul făcut de DJ din oră în oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există și o listă de lucruri pe care fiecare client trebuie să le știe și să le respecte. Dar în afara acestor lucruri, normale deja în această perioadă, distracția e în toi. Oamenii se dau pe tobogane, copii se distrează în piscinele cu tobogane, iar alții înoată sau stau la soare pe sezlonguri sau în zona VIP cu baldachine.

La Magic Place Aqua Park din Crângași, mulți oameni, aceleași reguli

După aceea, am mers la Magic Place Aqua Park din Crângași, fost strand și el, o locație de lux în acest moment, dar la prețuri accesibile. Aceleași măsuri te întâmpină. Triaj epidemiologic, lista cu măsuri speciale anti coronavirus și în rest, liber la distracție. Zeci de tobogane, trei piscine pentru adulți și două pentru copii, dintre care una cu valuri și un bazin semi-olimpic, terasă unde poți lua masa, și evident, multe, foarte multe sezlonguri, toate amplasate la 2 metri.

Oamenii respectă distanța socială și din oră în oră muzica se oprește pentru anunțul de aproximativ un minut în care clienții sunt rugați să respecte măsurile impuse de Ministerul Sănătății pentru a se putea distra pe cinste toată vara.

Așa că dacă nu puteți merge până la mare, acolo unde în ultima vreme au explodat prețurile, aqua park-urile din București sunt o soluție bună pentru a-ți răcori zilele călduroase de vară.

ADVERTISEMENT