News

Situația traficului din țară, luni dimineața. Drumuri acoperite de zăpadă în 12 județe. Ce restricții s-au impus

Poliția Română a anunțat care este situația traficului din țară, la primele ore ale zilei de luni. Se circulă în condiții de iarnă în 12 județe.
08.01.2024 | 08:32
Situatia traficului din tara luni dimineata Drumuri acoperite de zapada in 12 judete Ce restrictii sau impus
Informații importante pentru șoferi în legătură cu situația traficului: se circulă în condiții de iarnă în 12 județe. Drumuri acoperite de zăpadă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a prezentat situația traficului din țară, luni dimineața. Sunt drumuri acoperite de zăpadă în nu mai puțin de 12 județe. Ce restricții s-au impus.

Informații importante pentru șoferi în legătură cu situația traficului: se circulă în condiții de iarnă în 12 județe. Drumuri acoperite de zăpadă

Alertele emise duminică de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) privind fenomenele severe de iarnă s-au concretizat. În noaptea de duminică spre luni au căzut precipitații abundente în mai multe județe din est și sud-est.

ADVERTISEMENT

Luni dimineață, Centrul Infotrafic din cadrul IGPR anunță că se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea.

Din cauza vremii nefavorabile, au început să apară și restricții de circulație. Astfel, pe DN 24B, între localităţile Albiţa şi Huşi, judeţul Vaslui, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

ADVERTISEMENT

Luni dimineața, se semnalau ninsori, carosabilul fiind acoperit parţial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricţii de trafic, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea. Se circulă în condiţii de iarnă, acţionându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

Mare atenție la polei. Cei de la poliție mai spun că sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere rutiere din judeţele Brăila, Buzău şi Maramureş. Și aici se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.

ADVERTISEMENT

Șosele umede în celelalte zone ale țării

Dacă în nord-est și est zăpada pune probleme, în alte zone, unde masa de aer polar nu a ajuns încă, plouă. Poliția mai anunță că în judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, dar şi în Bucureşti, sunt precipitaţii sub formă de ploaie. Aici, carosabilul este umed.

În ceea ce privește circulația pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu – Agigea, A1 Sibiu – Deva şi DN 1 Ploieşti – Braşov, aici se circulă pe un carosabil umed. Sunt porțiuni unde plouă, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

ADVERTISEMENT

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen”, recomandă IGPR.

ADVERTISEMENT