News

14 județe au intrat de la ora 18.00 sub cod galben de ninsori și viscol. Vreme severă până marți dimineață

ANM a emis, duminică dimineața, alertă cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe din țară. Vremea severă va ține două zile.
07.01.2024 | 11:34
14 judete au intrat de la ora 1800 sub cod galben de ninsori si viscol Vreme severa pana marti dimineata
ANM, alertă cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe. Sursa foto: Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, un cod galben de ninsori și viscol pentru mai multe județe din nord-estul, estul și sud-estul teritoriului.

ANM, alertă cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe

Conform ANM, alerta cod galben de vânt, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol vizează Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei începând de duminică după-amiază până marţi dimineaţă.

ADVERTISEMENT

Valul de ninsori vine la pachet și cu un frig năprasnic. Meteorologii anunţă ger în nord, centru şi est. Vor fi minime termice de până la -20…-18 grade în noaptea de marţi spre miercuri.

De asemenea, pentru intervalul 7 ianuarie, ora 12.00 – 9 ianuarie, ora 10.00, meteorologii anunţă că aria precipitaţiilor va fi în extindere în toate regiunile. Va ninge cel mai mult în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași. Aici se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm.

ADVERTISEMENT

În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă. La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ.

ADVERTISEMENT

Marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade”, anunță ANM.

ANM cod galben ninsori viscol
ANM, alertă cod galben de ninsori și viscol pentru 14 județe. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

ANM anunță o răcire accentuată și în București. Duminică încă va fi cald. Valorile termice se vor menține peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și
moderat.

ADVERTISEMENT

De luni revine iarna. Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Trecător vor fi precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

ADVERTISEMENT