News

Situație bizară. Candidatul la Primăria din Deveselu a murit, dar e favorit să câștige. Cum este posibil

24.09.2020 | 07:57
Situatie bizara Candidatul la Primaria din Deveselu a murit dar e favorit sa castige Cum este posibil
ADVERTISEMENT

Situație nemaiîntâlnită la alegerile locale din România. Deși a murit, candidatul la Primăria din Deveselu e favorit să câștige un nou mandat.

Ion Aliman era edil în Deveselu din 2012 și urma să candideze pentru al treilea mandat consecutiv la alegerile din 27 septembrie, însă a fost răpus pe 17 septembrie de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Decesul său nu a avut însă nicio influență asupra buletinelor de vot, acolo unde defunctul încă este prezent și, spun voci din politica locală, și favorit să-și învingă rivalii în viață.

Candidatul la Primăria din Deveselu a murit, dar e favorit să câștige

În politica din România totul este posibil, cel puțin asta putem constata după ce vedem evoluția lucrurilor din comuna Deveselu, județul Olt.

ADVERTISEMENT

În urmă cu exact o săptămână, Ion Aliman, primarul în funcție, înceta din viață după ce a pierdut o cruntă bătălie cu noul coronavirus. Era candidat pentru un nou mandat. Și încă mai este.

Cum e posibil așa ceva? Ei bine, povestea e simplă. În 2012, acesta a câştigat pentru prima dată alegerile din partea partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD. La scurt timp de la validare s-a înrolat PSD, partidul care domină de 30 de ani judeţul.,

ADVERTISEMENT

Cu timpul, pentru că vremurile se schimbă des în politică, a ajuns să fie vânat de către PNL pentru alegerile locale 2020. Liberalii au fost la un pas de a-l transfera pe Aliman. Candidatul s-a pozat alături de cei doi importanţi candidaţi ai PNL – Liviu-Voiculescu, şeful PNL Olt şi candidat la funcţia de primar al Slatinei şi Ion Voicu, cel care vizează preşedinţia CJ Olt.

Pe finalul campaniei, Aliman şi-a depus candidatura tot din partea PSD. Consecinţa mişcării de ultimă oră i-a lăsat pe penelişti fără candidat, iar decesul lui Aliman i-a lăsat și pe cei din PSD în aceeași poziție de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Aliman e favorit la primărie, deși e decedat

Duminică, 27 septembrie, locuitorii din Deveselu vor regăsi pe buletinul de vot pentru alegerea primarului trei nume, în următoarea ordine: 1 – Aliman Ion – PSD, 2- Nică Dumitru Manuel – PMP şi 3- Păun Ion – ALDE. În mod normal, Manuel sau Ion ar fi favoriți. În realitate, spune un lider ALDE local, tot Aliman ar câștiga.

”Eu zic că al meu are şanse mai mari să câştige, dar cum se prefigurează acolo lucrurile, cred că va câştiga cel care nu mai este. Viaţa ne învaţă de toate!“, a declarat preşedintele Alianţei Democraţilor şi Liberalilor (ALDE) Olt, Ioan Ciugulea, pentru Adevărul.

Acest lucru este posibil pentru că, în ciuda contestaţiilor depuse la biroul electoral pentru a se reface buletinul de vot, Aliman a rămas pe prima poziţie şi poate fi ales. Se pare că asta va fi strategia celor două partide mari, PSD şi PNL, rămase, ambele, fizic, fără candidat, pentru a repeta scrutinul.

ADVERTISEMENT