News

Situație dramatică în Ecuador! 800 de cadavre adunate din locuințe de forțele speciale

13.04.2020 | 12:13
Situatie dramatica in Ecuador 800 de cadavre adunate din locuinte de fortele speciale
ADVERTISEMENT

Situație dramatică în Ecuador, acolo unde 800 de cadavre au fost adunate din locuinţele lor, din Guayaquil, capitala economică a țării. Aici, serviciile sanitare şi funerare nu mai fac față pur și simplu, fiind suprasolicitate de pandemia de COVID-19.

Situație dramatică în Ecuador!

Anunțul înfiorător a fost făcut chiar de Jorge Wated, un oficial ecuadorian care conduce o forţă specială formată din poliţişti şi militari.

ADVERTISEMENT

Noua organizație a fost înființată de guvern în faţa haosului provocat de pandemie în Guayaquil, mare port situat pe coasta Pacificului.

800 de cadavre adunate din locuințe de forțele speciale

“Numărul (de trupuri neînsufleţite) pe care le-am adunat din locuinţe cu ajutorul forţelor speciale a depăşit 700”, a declarat Jorge Wated, în timpul unei conferinţe de presă online din Guayaquil.

ADVERTISEMENT

La puțin timp distanță, Wated a scris pe o rețea de socializare că discutăm despre 771 de cadavre, la care se adaugă cele 631 de trupuri care se află în spitale, ale căror morgi sunt pline.

Wated nu a specificat cauzele pentru care cele circa 1.400 de decese au survenit în timpul stării de urgenţă sanitare decretată la Guayaquil din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că în Ecuador au fost înregistrate circa 7.500 de contaminări, dintre care 333 de decese, după ce prezenţa virusului pe teritoriul său a fost anunţată la 29 februarie.

Provincia Guayas numără 72% dintre cazuri, iar în Guayaquil, capitala sa, se înregistrează circa 4.000 de bolnavi de COVID-19.

ADVERTISEMENT

De remarcat că forţele speciale formate din poliţişti şi militari au început în urmă cu trei săptămâni să scoată cadavre din locuinţe. S-a ajuns la această soluție după ce serviciile mortuare din Guayaquil s-au prăbușit.

Mai mult de atât, acum s-a ajuns și la o întârziere uriașă a înhumărillor, în condiţiile în care o interdicţie de circulaţie de 15 ore pe zi este în vigoare pe teritoriul întregii ţări.

Confruntaţi cu această situaţie, locuitorii au difuzat pe reţelele sociale înregistrări video cu cadavre abandonate pe străzi şi apeluri de salvare ale familiilor care doreau să-şi îngroape morţii.

ADVERTISEMENT
Tags: