News

Şcoala în care niciun elev nu a reușit să obțină notă de trecere la Evaluarea Națională. Explicațiile directorului

24.06.2020 | 14:00
Scoala in care niciun elev nu a reusit sa obtina nota de trecere la Evaluarea Nationala Explicatiile directorului
Mai mult de jumătate din copii și peste trei sferturi din părinți și profesori cred că este necesară redeschiderea școlilor Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută, elevii claselor a VIII-a din întreaga țară au revenit în sălile de clasă pentru a susține probele Evaluării Naționale, examen desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Cei mai mulți s-au adaptat, însă, și au făcut tot ce le-a stat în putință să obțină note cât mai bune.

Nu de alta, dar este singura modalitate prin care își pot asigura un loc la liceele dorite. Cu toate acestea, județul Olt trece în momentul de față printr-o situație dramatică, întrucât la școala din comuna Iancu Jianu nimeni nu a reușit să promoveze.

ADVERTISEMENT

Din cei 15 elevi înscriși în prima sesiune a Evaluării Naționale, jumătate au renunțat imediat după proba la Limba și literatura română, iar cei rămași nu au obținut note de trecere. Și pentru ca dezastrul să fie complet, în alte două unități de învățământ copiii au refuzat să se prezinte, invocând teama de coronavirus.

Niciun elev de la această școală nu a reușit să promoveze Evaluarea Națională. Cum explică directorul această situație

Chestionat pe marginea acestui subiect, directorul școlii din comuna Iancu Jianu nu s-a arătat deloc surprins de rezultatele obținute de elevi. Ba chiar îi consideră singurii vinovații pentru întreaga situație, în condițiile în care profesorii „îi învață”, iar ei „nu își dau interesul”.

ADVERTISEMENT

Din păcate la şcoala gimnazială a fost foarte slabă, şi ne asumăm acest rezultat. În condiţiile în care să vă spun sincer nu este o surpriză pentru noi. Nu a promovat nimeni.

Nici chiar părinţii nu se aşteptau ca vreunul dintre elevi să obțină note peste 5. Surprinzător, nu dau vina pe profesori, ci pe copii.

ADVERTISEMENT

Nu îşi dau interesul. Profesorii îi învaţă, dar ei nu își dau interesul. Stau pe telefoane”, a declarat Constantin Călugăru.

Unii elevi nu s-au prezentat de teama coronavirusului

La 8 kilometri distanţă, în cele două școli din comuna Găvănești, niciun elev nu a mers la Evaluare. Cei mai mulți își motivează decizia spunând că le-a fost teamă să riște o eventuală infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Nu am vrut să mă duc. …Mi-a fost greu cu pandemia asta“, a explicat un băiat. Situația nu stă diferit nici la şcoala din comuna vecină, Baldovineşti, unde nimeni nu a mai vrut să susțină examenul, chiar dacă era organizat în condiţii de distanţare fizică şi norme de igienă suplimentare.

ADVERTISEMENT