News

EXCLUSIV Situație incredibilă la vama Kulata! Grecii testează toți turiștii români pentru Covid-19, timpul de așteptare e de 3 ore

22.07.2020 | 20:53
EXCLUSIV Situatie incredibila la vama Kulata Grecii testeaza toti turistii romani pentru Covid19 timpul de asteptare e de 3 ore
Românii sunt testați pentru Covid-19 în vama greacă
ADVERTISEMENT

Timpul de așteptare în vama bulgară Kulata, la trecerea frontierei cu Grecia, este de cel puțin 3 ore, din cauza faptului că românii sunt testați pentru Covid-19.

Cu toate că banda este formată doar din camioane, oamenii trec foarte greu vama din cauza faptului că vameșii greci testează turiștii români.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor prezenți în vamă, autoritățile din Grecia verifică foarte greoi toate documentele necesare, aparent testele efectuate în România nu mai sunt luate în considerare și toți turiștii români sunt testați din nou pentru Covid-19.

Timp de așteptare de 3 ore în vama bulgară Kulata, românii sunt testați pentru Covid-19

Grecii par interesați în mod special de turiștii români, fiind neîncrezători referitor la calitatea testelor efectuate în România. Aparent, prin faptul că România e pe primul loc în Europa la numărul de infectări la 24 de ore, turiștii români au o țintă pe spate din partea vameșilor greci.

ADVERTISEMENT
Coadă kilometrică de mașini în vama greacă
Coadă kilometrică de mașini în vama greacă

Situația iscată nu este o noutate, Ministerul de Externe transmițând în nenumărate rânduri că situația de la vama bulgară Kulata, la trecerea frontierei cu Grecia, este complicată.

De exemplu, la începutul lunii iulie, MAE transmitea că coada din vama Kulata se întinde pe 12 kilometri, cu șase ore de timp de așteptare în timpul zilei și trei ore de așteptare, spre seară.

ADVERTISEMENT
Românii nu au scăpat de testareîn vama greacă
Românii nu au scăpat de testareîn vama greacă

Blocajul este mereu cauzat de faptul că autoritățile grecești testau toți cetățenii non-UE împotriva noului coronavirus. Între timp, grecii au cerut tuturor să aibă un test negativ pentru Covid-19 valabil maximum 72 de ore pentru a putea trece frontiera.

Cu toate acestea, vameșii pierd multă vreme până verifică documentele tuturor celor care vor să treacă vama, astfel că timpul de așteptare rămâne de cel puțin 3 ore în vama Kulata.

ADVERTISEMENT
Coadă kilometrică de camioane la vama greacă
Coadă kilometrică de camioane la vama greacă

Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic aflaţi la faţa locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE“, explica MAE.

Românii nu au scăpat de testare în vama Kulata
Românii nu au scăpat de testare în vama Kulata

Românii continuă să meargă în vacanță în Grecia, cu toate că tot mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 sunt confirmate în rândul turiștilor din această țară.

ADVERTISEMENT