ADVERTISEMENT
News

Situație ridicolă. Nelu Tătaru vrea să introducă Spania pe lista țărilor din zona galbenă, după ce inițial a fost introdusă și scoasă de pe listă în doar 24 de ore

Autor: Flaviu Popa | 11.08.2020 | 19:39
Situație ridicolă. Nelu Tătaru vrea să introducă Spania pe lista țărilor din zona galbenă, după ce inițial a fost introdusă și scoasă de pe listă în doar 24 de ore
Spania, prima zi cu sub 100 de morți din cauza COVID-19 în două luni. A scăzut și numărul infectărilor. Foto: hepta.ro

Românii din Spania sunt cu nervii la pământ în ultimele zile, după mai multe decizii ridicole ale autorităților din România.

ADVERTISEMENT

Inițial, țara noastră a făcut publică o listă cu țările cu risc ridicat de infectare cu Covid-19, listă pe care a fost introdusă și Spania.

Așadar, zborurile cu Spania au fost anulate, iar oamenii care veneau de acolo erau obligați să stea în carantină 14 zile.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru susține că Spania are șanse mari să fie reintrodusă pe lista țărilor cu risc ridicat de infectare cu Covid-19

Comiterul Național pentru Situații de Urgență s-a răzgândit subit după ce autoritățile din Spania au protestat împotriva măsurii, însă nu și-au asumat acest lucru.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

ADVERTISEMENT

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 39 din 10 august 2020”, este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a venit cu o altă explicație, care arată lipsa de profesionalism de la cel mai înalt nivel. Tătaru susține că Spania a nu mai este pe lista țărilor de risc ridicat pentru că în week-end spaniolii au raportat 0 cazuri, așa cum fac în fiecare final de săptămână.

Așadar, Spania a fost inclusă pe listă când raportau 8000 de cazuri pe zi, după care a fost scoasă de pe listă pentru că a raportat 0 cazuri, deși se știa că cele 0 cazuri sunt de fapt o falsă raportare. Iar acum, autoritățile vor reintroduce din nou Spania pe listă, în momentul în care autoritățile spaniole vor raporta, cum e de așteptat, mii de cazuri de infectare pe zi.

ADVERTISEMENT

„Noi am avut ultimele zile, Spania având rată mare de transmitere, a fost introdusă în zona galbenă. Spania nu raportează pe week-end, așa că a fost scoasă de pe listă. Rămâne să vedem ce se întamplâ, va intra pe zona galbenă. Să vedem evoluția acestei săptămâni”, a explicat Tătaru la Digi 24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!