News

Situațiile în care elevii pot face școala online. Ministrul Educației: ”Scenariul hibrid nu poate fi eliminat”

01.02.2021 | 12:46
Situatiile in care elevii pot face scoala online Ministrul Educatiei Scenariul hibrid nu poate fi eliminat
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a confirmat din nou scenariile în care elevii pot face orele online, deși colegii lor se află la școală. De asemenea, într-o conferință de presă ținută luni, 1 februarie, Sorin Cîmpeanu a transmis că 15% din unitățile de învățământ nu au autorizație ISU pentru incendiu.

“Scenariul hibrid nu poate fi eliminat”, a transmis ,recent, ministrul Educației într-o intervenție la Digi24.  Acest lucru vine în condițiile în care în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, Cîmpeanu precizase clar că scenariul hibrid dispare complet pentru că este ineficient, conform edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

În cazul profesorilor care nu pot veni la școală din motive medicale certificate, orele se vor organiza online și conducerea școlii se va asigura prin orar că toate orele online “vor fi puse într-o singură zi, maximum două”.

Scenariile în care elevii fac școala online

“Dacă un profesor are contraindicații, conducerea școlii este datoare să asigure un program orar în care orele acelui profesor să fie grupate într-o singură zi în care elevii să poată învăța online de acasă”, a spus Cîmpeanu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ministrul a explicat ce se întâmplă dacă vor fi mai mulți profesori în situația de a fi obligați să țină cursuri online. ”Vor putea fi și două zile din cinci” de predare online, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Un alt aspect important este faptul că învățătorii pot aduce adeverință de boli cronice sau de contraindicații. Există însă o cerință: ”pentru angajații din sistemul de educație legea prevede că trebuie certificarea unui medic de medicina muncii”, a precizat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Care sunt situațiile în care se vor face cursuri online?

” – Elevii au contra indicații medicale, au vulnerabilități – vor face ore online;
– Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, ca atare aceștia vor face ore online;
– Elevii prezintă simptome, în mod evident dacă prezintă simptome, recomandarea mea și a ministrului Sănătății și a oricui este să facă orele de acasă;
– Profesorii care prezintă vulnerabilități sau simptome vor sta acasă și iarăși se va face predarea-învățarea online, de acasă,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai spus că “scenariul hibrid nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă și trebuie să aibă acces la învățătură”.

ADVERTISEMENT

Ministrul educației a precizat că 15% din unitățile de învățământ nu au autorizație ISU pentru incendiu. A recomandat prevenția sporită în aceste situații.

Ce spunea ministrul pe 14 ianuarie, în momentul anunțului lui Klaus Iohannis că majoritatea școlilor s-ar putea redeschide

“În decizia de astăzi scenariul de funcționare hibrid nu mai există. Între galben și verde diferența este că în verde merg toți, în galben merg doar până la clasele a IV-a, în galben nu merg la școală a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a.

Fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație ne-am arătat că nu este eficient. Și mie mi se pare că este mult mai clar așa, mai simplu și mai clar”, preciza Cîmpeanu la acel moment.

ADVERTISEMENT