Life

Slănina cu ceapă, marea slăbiciune a românilor. Cât de sănătos este, de fapt, acest preparat pentru organism

Slănina cu ceapă, nelipsită de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Care este cantitatea pe care medicii o recomandă a fi consumată
06.12.2023 | 12:17
Slanina cu ceapa marea slabiciune a romanilor Cat de sanatos este de fapt acest preparat pentru organism
Care este cantitatea recomandată de slănină cu ceapă, în perioada sărbătorilor Sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Dumitru Matiu
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, iarna este sezonul în care românii consumă cea mai multă carne de porc. Printre preparatele preferate se numără și slănina cu ceapă, însă, medicii trag un semnal de alarmă. Cât de sănătoasă este, de fapt, pentru organism.

Slănina cu ceapă, inamicul unei diete echilibrate

Aproape că nu există român care să reziste în fața unei bucăți de slănină cu ceapă. Este unul dintre cele mai populare preparate ale sezonului de iarnă și este slăbiciunea multora.

ADVERTISEMENT

Slănina este un preparat destul de greu pentru organism. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă să fie consumată în cantități reduse și să nu se facă exces de ea.

Deși este gustoasă, slănina cu ceapă poate deveni un inamic al organismului. Dată fiind cultura românească, este aproape improbabil ca românii să prefere peștele în detrimentul unei bucăți de slănină.

ADVERTISEMENT

Doctul Vlad Ciurea a vorbit despre acest preparat, dar și despre modul în care trebuie consumat pentru a nu exista probleme. În concepția lui, în cazul consumului de slănină, la fel ca în cazul tuturor alimentelor, este extrem de importantă cantitatea.

Ba mai mult, acesta consideră că slănina face parte din identitatea noastră ca popor și că este foarte greu să renunțăm la ea. Acest preparat se consumă de generații întregii și pare un obicei destul de bine împământenit.

ADVERTISEMENT

Românii sunt aproape repetenți la capitolul disciplină alimentară

Doctorul Vlad Ciurea recomandă tuturor echilibru și rațiune în perioada sărbătorilor de iarnă și nu numai. Acum, mai mult ca niciodată, mesele românilor sunt încărcate cu produse bogate în grăsimi și gluten.

Pentru a evita problemele digestive, dar și alte complicații, doctorul subliniază importanța educației alimentare. Din păcate, românii nu stau foarte bine la acest capitol.

ADVERTISEMENT

De obicei, multe persoane tind să mănânce ce le place cel mai mult, fără să țină cont de consecințe. Unele preparate sau alimente, pe cât de gustoase sunt, pe atât de ”păcătoase” pot deveni pentru organism.

În plus, atunci când se alcătuiește o disciplină alimentară, trebuie să se țină cont de vârstă și de nivelul de activitate fizică. O persoană tânără poate consuma o cantitate mai mare de preparate decât una mai în vârstă care, de obicei, este mai sedentară.

ADVERTISEMENT
Tags: