Life

Slujba de Înviere 2023 live online şi la TV. Unde poţi vedea evenimentul

Slujba de Înviere 2023 live online și la TV. Unde poate fi aceasta văzută, de fapt, pentru credincioșii care nu pot merge la biserică.
15.04.2023 | 08:00
Slujba de Inviere 2023 live online si la TV Unde poti vedea evenimentul
Slujba de Înviere 2023 live online şi la TV. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Slujba de Înviere 2023 poate fi văzută online și la TV. Care sunt locurile unde poate fi găsită aceasta pentru cei care nu vor sau nu pot merge la biserică de Paște.

Cine transmite la TV Slujba de Înviere 2023

Unde poate fi văzută slujba de Înviere în acest an. Aceasta este transmisă în 2023 pe mai multe canale de televiziune. Transmisiunile încep la diferite ore.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe Trinitas TV slujba de noaptea de Înviere începe la ora 23:30. Pro TV va difuza și el slujba începând cu 22:45, și la aceeași oră va începe transmisiunea și Antena 1. Pe TVR 1 transmisiunea în direct de la slujba de Paște începe de la 23:10.

Slujba de Înviere 2023, live online

Slujba de Înviere din 2023 poate fi privită și online de cei care doresc să facă acest lucru. Aceasta va fi disponibilă pe canalul de Youtube Trinitas, live online.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și site-ul doxologia.ro va mai transmite live online slujba de Înviere. Trinitas va transmite slujba și live pe contul său de Facebook.

Ceremonia de Înviere din 2023 poate fi urmărită gratuit, live, pe TVR Plus. În trecut, slujba a mai fost transmisă în direct și de la pagina de Facebook a Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

Slujba de Înviere 2023, direct din mănăstirile din Bucovina

Canalele de Youtube ale mănăstirilor din Bucovina vor transmite și ele în direct slujba de Înviere. Biserica Orotodoxă din Bucovina este contul pe care vor fi transmise live aceste evenimente.

În trecut, slujbe de la sărbători importante au fost la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Mănăstirea Putna sau Mănăstirea Sihăstria Putnei.

ADVERTISEMENT

Programul slujbei de Înviere de la Patriarhie în anul 2023

Slujba de Paște mai poate fi văzută online și pe canalul Patriarhiei Române, anume Trinitas TV. Procedurile religioase încep în Sâmbata Mare de la ora 8 și până la 12.30 are loc oficierea slujbei Ceasurilor, Obednița și Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare.

De la ora 13 începe pregătirea slujbei de Înviere, care durează până la ora 19. În acest interval, Catedrala Ptriarhală va fi închisă.

La ora 00:00, va începe să fie oferită Lumina Sfântă de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ierarhilor, preoților și diaconilor.

Aceștia le vor da lumină credincioșilor prezenți acolo. După aceea, va începe și slujba de Înviere propriu-zisă. Aceasta va fi săvârșită în exteriorul Catedralei Patriarhale. Sfânta Liturghie va fi oficiată apoi înăuntru.

Slujba Vecerniei Învierii Domnului va avea loc a doua zi de Paște, duminică, 16 aprilie 2023. Acesta va începe de la ora 12:00 și va fi oficiată în interiorul Catedralei Patriarhale.

ADVERTISEMENT