News

Soacra primarului din Baia Mare, prinsă în flagrant când dădea mită unei judecătoare. Cherecheș: ”Nu exclud o manevră”

Soacra lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost prinsă la Cluj în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare. Banii ar fi urmat să ajungă la o judecătoare
08.11.2023 | 21:07
Soacra primarului din Baia Mare prinsa in flagrant cand dadea mita unei judecatoare Chereches Nu exclud o manevra
Soacra primarului din Baia Mare, prinsă în flagrant când dădea mită unei judecătoare. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Grav incident raportat în Cluj, acolo unde soacra lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost prinsă în flagrant în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare de la Curtea de Apel. Magistratul urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al ginerelui.

Soacra primarului din Baia Mare, prinsă în flagrant când dădea mită unei judecătoare

Din primele informații, procurorii au găsit asupra soacrei suma de 50.000 de euro. Banii ar fi urmat să ajungă la o judecătoare ca o tranșă dintr-o sumă mai mare, de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Magistratul care a fost destinatarul banilor ar fi trebuie să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție în care, în prima instanță, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare, scrie HotNews.ro, citând surse judiciare.

Flagrantul din cursul acestei zile a fost organizat într-un restaurant din Iulius Mall din Cluj-Napoca. În ceea ce o privește pe soacra primarului, aceasta a fost ridicată de procurori pentru a fi dusă la audieri la DNA. Pe 19 octombrie, Curtea de Apel Cluj a amânat pentru 24 noiembrie pronunțarea în dosarul lui Cherecheş.

ADVERTISEMENT

În 2016, Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Anul trecut, în februarie 2022, edilul era condamnat de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Cătălin Cherecheș, reacție surpriză ”Nu exclud o manevră. Chiar și a soacrei”

La câteva ore după acțiunea soacrei sale, primarul din Baia Mare a avut o reacție publică. Cătălin Cherecheș spune că nu știe despre ce este vorba. Mai mult, acesta este de părere că dacă soacra sa a făcut ceva nu a făcut-o în numele lui și că nu exclude ”o manevră”.

ADVERTISEMENT

Habar nu am despre ce e vorba, mi se pare o prostie. Dacă a făcut așa ceva, oricum nu a făcut-o în numele meu. Să i se aplice prevederile legale cât de drastice.

Mi se pare o chestie pe care un om normal nu are cum să o facă, trebuie să fii tâmpit, dar nu știu despre ce este vorba, lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat, este în alt oraș.

ADVERTISEMENT

Dar de unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei? Dar nu exclud și să fie o manevră intenționată, chiar și de către soacră. Eu nu am încredere decât în mama și în Dumnezeu”, a declarat primarul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT