News

Primarul din Baia Mare ar fi suferit un infarct. Cătălin Cherecheș trebuia să fie prezent la Curtea de Apel Cluj

Primarul din Baia Mare ar fi suferit un infarct chiar în ziua în care trebuia să fie prezent la Curtea de Apel Cluj pentru o sentință definitivă.
14.09.2023 | 13:49
Primarul din Baia Mare ar fi suferit un infarct Catalin Chereches trebuia sa fie prezent la Curtea de Apel Cluj
Primarul din Baia Mare ar fi suferit un infarct. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cherecheș a ajuns la spital acuzând dureri în piept. Edilul a rămas internat la secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență ”Doctor Constantin Opriș”, însoțit de soția sa. Conducerea spitalului a confirmat internarea primarului, diagnosticul fiind aparent cel de infarct.

Primarul din Baia Mare ar fi suferit un infarct

Potrivit presei din Maramureș, Cherecheș trebuia să fie astăzi prezent la Curtea de Apel Cluj pentru a-și afla sentința definitivă în dosarul în care e condamnat pentru 5 ani de închisoare cu executare, iar acum sentința a fost amânată pentru data de 19 septembrie. Primarul are mai multe procese pe rol și este un personaj destul de controversat.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la nunta sa recentă cu o ”creatoare de modă”, Cătălin Cherecheș a decis să transmită nunta sa LIVE pe Facebook. În luna iunie 2023, instanța decidea ”în temeiul art. 68 din Codul de procedură penală respinge cererea formulată de inculpatul C.C., prin apărător ales av. R.A., privind recuzarea doamnei judecător Ş.M.I. cu privire la soluţionarea cauzei obiect al dosarului nr. 2537/117/2016

În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă petentul să plătească în favoarea statului suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.06.2023. —-Amână cauza pentru data de 14 septembrie 2023, ora 10.00 sala 153”, conform Ziarmm.ro.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Maramureș s-au întrebat, retoric, dacă toate aceste amânări nu vor duce la încă un caz de prescriere a faptelor, cum se întâmplă deseori în justiția din țara noastră. ”Tot mai multe voci sunt de părere că se va ajunge în acest dosar la prescriere”, au punctat jurnaliștii de la Ziarmm.ro.

Controversatul primar s-a întors recent în PSD, considerând că ”se întoarce acasă” și că are nevoie de colaborarea cu PSD pentru a dezvolta municipiul Baia Mare. ”Obiectivul meu este să dezvolt municipiul Baia Mare prin colaborarea administrativă și politică, utilizând toate pârghiile disponibile”, a explicat Cherecheș.

ADVERTISEMENT

”Este un parteneriat care de la nivel administrativ se mută și se completează și cu zona politică. Fac acest lucru în primul rând pentru proiectele pe care le avem în derulare și pe care le avem în viziune pentru Baia Mare și pentru Maramureș”, a completat primarul Cherecheș, conform presei din Maramureș.

Edilul din Baia Mare consideră că PSD e singurul partid orientat spre autoritățile locale. ”Am ales să mă întorc acasă în PSD, deoarece m-am simțit mereu bine alături de oamenii serioși din politica românească, pe care i-am găsit doar în acest partid. PSD este singura zonă politică orientată spre autoritățile locale și sprijinul acestora, nu doar prin sloganuri, ci prin proiecte concrete”, a explicat Cherecheș.

ADVERTISEMENT

”Am stat și m-am uitat la cum se derulează guvernamental gestiunea României. Am văzut că e singura zonă politică, cea acoperită de PSD, care e orientată spre autorități locale, spre sprijinul autorităților locale, spre ceea ce înseamnă comunități și nu doar o simplă poveste și livrare de slogan din foamea de voturi pe care o au unii.

Pur și simplu din dorința de a pune cărămidă pe cărămidă așa cum am făcut și facem împreună cu domnul președinte Zetea în Baia Mare și în Maramureș”, a completat primarul din Baia Mare. Dacă va fi externat pe 19 septembrie, Cătălin Cherecheș află dacă merge după gratii 5 ani de zile, sau nu.

ADVERTISEMENT
Tags: