Fotbal intern

Confesiunile lui Şumi: “Am pariat două jocuri de Liga1! PIERDUTE”

UPDATE, 29.02, ORA 19:35 / Marius Şumudică s-a confesat în premieră după sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină a FRF: ...
02.03.2016 | 00:03
Confesiunile lui Sumi Am pariat doua jocuri de Liga1 PIERDUTE
ADVERTISEMENT

UPDATE, 29.02, ORA 19:35 / Marius Şumudică s-a confesat în premieră după sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină a FRF: 

“Am vorbit cu juristul clubului nostru, nu am primit motivarea deciziei. Nu am fost la antrenament deoarece nu vreau să risc ceva şi mai rău. Urmează să am o discuţie şi cu conducerea clubului meu. Eu am contract ferm pe doi ani cu Astra, dar nu ştiu ce se va întîmpla. Am primit suspendare şase luni competiţionale şi nu ştiu unde am fost încadrat, deoarece contează foarte mult pentru mine lucrul ăsta.

ADVERTISEMENT

“Jucam mai mult poker!”

Haideţi să vă spun cum  fost, în premieră! Eu ca sa nu fiu văzut de paparazzii mi-am făcut un cont online. Am jucat două meciuri de Liga 1, pe care, culmea, le-am pierdut şi Liga Campionilor. Jucam o dată la 4-5 luni pe Champions League. Păi ce, eu îl sunam pe Ancelotti să-mi zică dacă e blat. Jucam mai mult poker, din 300 de evenimente, 277 erau altceva decît pariuri, dar asta nu a contat că eu de fapt mai mult jucam poker! Şi nu am jucat un singur meci, jucam 5-6 evenimente! Din toate numai pariurile au vrut să le vadă!  Nu am scos un leu de pe contul ăla! Am fost corect, am recunoscut că pariurile s-au făcut de pe telefonul meu, cu toate că telefonul este pe o firmă, puteam să spun că e şoferul sau altcineva! Dar am zis să fiu corect!

După ce am văzut scandalul cu Napoli mi-am avertizat jucătorii să îşi închidă conturile online dacă aveau, dar eu, prostul, am uitat să mi-l închid! Am fost un idiot! 

ADVERTISEMENT

Nu am trucat nici un meci, nu am jucat pe echipa mea. Alţii s-au dus şi au spus că au jucat copii lor, eu nu am spus asta. Am jucat două meciuri de Liga I şi două de Liga Campionilor. Mi-a dat şase luni, pentru ce? Am luat şi 22.000 de euro amendă. Telefonul care s-a pariat era telefonul meu. E trecut pe o şocietate comercială şi puteam să mint că a pariat altul, iar alţi spun că pariază copiii şi nevestele, nu ei!

Vă spun eu! DNA să ceară la toate casele listele de pariori şi o să vedeţi ce o să iasă, ce oameni din fotbal pariază! Eu, Şumudică, nu sînt sifon! Dar sînt mic copil faţă de alţoo! Toată lumea joacă. E un fenomen social. Păi Buffon în Italia a pariat pe echipa lui. A păţit ceva?”

ADVERTISEMENT

–––––––––––––

UPDATE, 29.02, ORA 19:35 / FANATIK.RO a reuşit să ia legătura cu Marius Şumudică: “Ce să mai zic?! Nu am ce să vorbesc! Lăsaţi-mă-n pace, de ce mă mai sunaţi! Nu mai am nicio reacţie”

UPDATE, 29.02, ORA 19:15 / Marius Şumudică a fost suspendat 6luni şi amendat cu 1 miliard de lei vechi!

ADVERTISEMENT

sumiiiiii

UPDATE, 29.02, ORA 15:30 / Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, adeclarat luni, despre cazul lui Marius Şumudică: “Ce s-a întîmplat în cazul lui Marius Şumudică pot să vă spun că sînt primele anchete de la FRF despăşurate pe acest sector. Dacă accepţi să fii judecat pe nişte speţe mai blînde, atunci nu cred că mai trebuie să te mai duci la TAS. Dar fiecare e liber să facă tot ce doreşte. Dacă Şumudică ştie şi alte persoane din fotbalul românesc care pariază, atunci îl aşteptăm să vină să ne dea numele resperctivilor. O mină de aur ca Şumudică nu trebuie scăpată din mînă în aceste momente.”

UPDATE, 29.02, ORA 12:00 / Marius Şumudică, antrenorul Astrei, a vorbit înainte să-şi primească verdictul de la Comisia de Disciplină:

“Nu am emoţii. Ce emoţii să am? Ce să-mi facă? Este un dosar pe rol, vom vedea. Pot să vă spun un singur lucru: Şumudică nu a trucat în viaţa lui nici un meci! Nici ca jucător, nici ca antrenor. Ca să fii implicat într-o mafie a pariurilor trebuie să intri în cabină şi să le spui jucătorilor «Bă, daţi-vă la o parte!». Îi spui unui jucător lucrul ăsta şi nu îl mai bag, peste trei etape se duce ălă şi zice: «Uite bă ce mi-a zis Şumudică!». Păi eu sînt tîmpit să fac lucruri de genul ăsta?

Cine crede vreodată? Eu nu cred că există antrenori în Liga 1 care să trucheze, să fie cu mafia pariurilor, să facă ceva de genul ăsta. Îşi riscă pielea să se ducă la puşcărie! Dacă eu am făcut lucruri de genul ăsta, vă spun în premieră, că sînt aşa exuberant, că mă duc singur la DNA! Să mă scoată că mie nu mi-e ruşine, ies cu cătuşele, dacă vreodată Şumudică a trucat vreun meci, a intrat în vreo mafie, a făcut lucruri de genul ăsta! Eu n-am făcut aşa ceva! Eu n-am jucat pe echipa mea, n-am făcut absolut nimic. N-am adus prejudicii integrităţii acestui campionat.

Eu am depus toate documentele, tot ce doreau dînşii. Le-am depus, am vorbit, am stat o oră jumătate acolo, am explicat. Aveau dosarul respectiv, am un avocat care se ocupă, nu vreau să mai discut prea mult despre asta”, a spus Şumudică.

UPDATE / Luni, Comisia de Disciplină a FRF anunţă verdictul final în cazul scandalului pariurilor în care este implicat Marius Şumudică! Rămîi pe FANATIK.RO pentru a afla primul dacă antrenorul Astrei va fi suspendat!

……………………………………….

UPDATE / Marius Şumudică a fost săptămîna trecută la Casa Fotbalului, iar azi, 24 februarie, Comisia de Disciplină FRF a avut un nou termen pentru a decide ce se va întîmpla cu antrenorul Astrei, prins cu un cont de pariuri.

Tehnicianul Astrei nu s-a prezentat la Casa Fotbalului, dar şi-a pregătit apărarea: Şumudică îşi doreşte să fie judecat pe regulamentele FIFA şi UEFA, care prevăd pedepse gradate, începînd de la advertisment şi mustrare scrisă.

Astfel,  decizia a rămas în pronunţare şi verdictul va fi anunţat luni, 29 februarie.

……………………………………….

UPDATE 13:50 / Astăzi, de la ora 14:00, a început şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF în care se va discuta cazul antrenorilor pariori! Sursele FANATIK.RO au dezvăluit că există mari şanse ca membrii CD ai FRF să rămînă în ăpronunţare în cazul Şumudică!

Rămîi pe FANATIK.RO pentru a afla decizia finală!

……………………………….

UPDATE 17:58 / E clar! Marius Şumudică va fi pedepsit de Comisia de Disciplină a FRF! Nu mai e o simplă speculaţie, ci un fapt real, după ce antrenorul a recunoscut în urmă cu cîteva minute faptele pentru care este acuzat! 

Marius Şumudică regretă că a pariat, anunţînd că a recunoscut acest lucru la Comisia de Disciplină a FRF, însă spune că ar cădea mai multe capete din Liga 1 în cazul în care s-ar efectua cercetări mai amănunţite.

“Am recunoscut la Comisie prostiile pe care le-am făcut. Dar să ţineţi minte că nu am trucat nici un meci, nu am fraudat nimic. Am greşit, iar comisia va spune ce este de spus. Nu am omorît pe nimeni. Nu o să mai vorbesc despre acest subiect pentru că eu şi familia sîntem afectaţi. Şumudică ar fi la unghia mică dacă s-ar face anumite cercetări prin Liga 1”, a spus tehnicianul la un post de televiziune.

UPDATE 20 februarie, 14:00 / Marius Şumudică a declarat la conferinţa de presă de după meciul cu FC Botoşani, scor 1-0: “Botoşaniul e un oraş foarte foarte frumos. Sînt multe case de pariuri, dar bine că m-am lepădat. Am fost un tâmpit! Le-am zis jucătorilor mei să-şi închidă toate conturile online şi eu am uitat de contul meu şi nu l-am închis. Acum nu mai contează, vom discuta săptămâna viitoare. Parcă ar fi mai sărac fotbalul fără Şumudică. Faceţi şi voi o pledoarie să nu mă suspende” a declarat antrenorul liderului din Liga 1 la conferinţa de presă.”

UPDATE 11 februarie, 10:45 / Marius Şumudică a refuzat să se prezinte la Comisia de Disciplină, dar îşi pregăteşte apărarea.

“Toată lumea m-a sunat astăzi (n.r. ieri) şi n-am răspuns. Nu am ce să comentez, e un caz pe rolul Comisiei de Disciplină. Nu comentez nimic acum. Peste două zile o să fac o conferinţă de presă în care o să vorbesc şi o să vă spun tot ce e de spus. Degeaba încercaţi acum să vă faceţi subiectul acum, nu vreau să vorbesc prin telefon. O să spun tot la conferinţa de presă, am un avocat, ne vedem atunci”a spus Şumudică pentru Gazeta Sporturilor.

…………………….

UPDATE 19:06 / Scandalul în care este implicat numele lui Marius Şumudică a fost dezbătut şi de oficialii FRF. “Regulamentul e foarte clar. Spune că nici un oficial din România nu are dreptul să joace la pariuri pe echipe din ţara noastră. Aşa scrie în articolul 60.5.

Există un sistem la UEFA care depistează exact numele care pariază. Cred că există un sistem mai sus de casele de pariuri, prin carduri bancare, prin chestii de genul. Cred că Şumudică e împătimit de pariuri, nu cred că joacă la vreun pont. Mi-e greu să cred că Şumudică ştie lucruri necurate”, a spus Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu.

De partea cealaltă, preşedintele Astrei consideră că subiectul nu merită atenţia presei şi a microbiştilor. “Avem încredere în Marius Şumudică. S-a discutat acest caz în club, însă nu ne facem planuri să ne luăm alt antrenor, pentru că avem încredere în Marius Şumudică şi în comisii. Sîntem convinşi că nu are de ce să fie suspendat. Nu a adus nici un prejudiciu clubului sau competiţiei”, a declarat Dani Coman.

UPDATE 10:30 / Şumudică a fost chemat astăzi la Comisia de Disciplină, dar tehnicianul Astrei a luat decizia de a nu se prezenta, urmînd ca oficialii Federaţiei să trimită dosarul anchetei clubului Astra.

……………….

Scandalul pariorilor din lumea fotbalului românesc nu se mai opreşte! După ce Nicolo Napoli şi Flavius Stoican au fost prinşi că pariază, un alt antrenor din Liga 1 va ajunge în faţa Comisiei de Disciplină pentru a da explicaţii.

Marius Şumudică, antrenorul formaţiei Astra Giurgiu, se află pe lista oficialilor FRF. Conform Gazeta Sporturilor, forul federal a depistat un cont online la una dintre casele de pariuri pe numele lui Şumudică.

Contul online a fost făcut în urmă cu jumătate de an, iar oficialii FRF au la dosar şi istoricul pariurilor jucate în aceste luni pe el. Conform aceleaşi surse, s-a pariat în mod frecvent pe acest cont, iar în marea majoritate pe partidele de fotbal, inclusiv pe cele din Liga 1. Şumudică miza pe sume ce variau între 500 şi 900 de euro şi pe meciuri din Liga Campionilor, Europa League sau cele ale echipelor naţionale U17, U 19 şi U21 ale României.

Cazul a fost finalizat în urmă cu o lună, iar astăzi ar urma să apară pentru prima dată pe masa Comisiei de Disciplină.

Ce spune regulamentul disciplinar FRF

“Art. 60.5: Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu: 

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.”

ADVERTISEMENT