Fotbal international

Șoc în Anglia! Un fost jucător al lui Liverpool, înjunghiat în timpul unei tâlhării

30.06.2020 | 11:05
Soc in Anglia Un fost jucator al lui Liverpool injunghiat in timpul unei talharii
ADVERTISEMENT

Andre Alexander Shaquille Wisdom este un fotbalist în vârstă de 27 de ani, care din 2017 îmbracă tricoul echipei din Championship (a doua divizie) Derby County, după ce între 2012 și 2017 a făcut parte din lotul celor de la Liverpool.

Andre Wisdom joacă pe postul de fundaș dreapta și a fost căpitanul naționalei Angliei U17 campioană europeană în 2010. La Derby County este titular incontestabil și a fost unul dintre cei mai buni oameni ai “berbecilor” în campania trecută, când, sub comanda lui Frank Lampard, s-a ajuns până în finala barajului de promovare.

ADVERTISEMENT

Wisdom se află acum la spital, după un episod traumatizant din toate punctele de vedere, atât psihic cât și fizic, petrecut la puține ore după ce fusese pe teren în meciul de campionat câștigat acasă de Derby County cu 2-1 în fața lui Reading, echipa lui George Pușcaș.

Andre Wisdom, înjunghiat pentru a fi jefuit

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, la câteva ore după meci, în timp ce Wisdom sosise la Liverpool, în cartierul rivalilor cormoranilor, Merseyside, fieful lui Everton, pentru a-și vizita o rudă. Nu a apucat să coboare din mașină când un individ l-a atacat pe neașteptate și l-a înjunghiat.

ADVERTISEMENT

Sora sa a povestit pentru tabloidul The Sun: “A fost înjunghiat și este la spital. E în stare stabilă și un alt frate al meu e în drum spre el. E pur și simplu nebunie ce s-a întâmplat. Încă nu-mi revin, nu pot crede că e adevărat”.

Clubul Derby County a confirmat incidentul

Atacul nu a avut nici o legătură cu rivalitatea ancestrală din orașul Beatleșilor, unde Liverpool tocmai a sărbătorit recâștigarea titlului după 30 de ani, ci a fost urmare a unei tentative de tâlhărie.

ADVERTISEMENT
Andre Wisdom, fostul jucător al lui Liverpool, înjunghiat când cobora din mașină! A fost victima unei tâlhării. Wisdom a jucat sâmbătă pentru Derby County. Foto Daily Mail.co.uk

Și clubul Derby County a confirmat cele petrecute într-un comunicat oficial postat pe paginile sale de pe rețelele de socializare, iar suporterii se roagă pentru ca jucătorul să revină cât mai repede pe gazon, el având deja peste 100 de meciuri în tricoul alb-negru.

Creștere alarmantă a atacurilor asupra jucătorilor în fotbalul englez

Poliția din Liverpool a anunțat că a fost deschisă o anchetă în urma acestui incident și că deocamdată nu pot fi făcute public mai multe informații, dar deja ar exista anumite indicii spre despistarea făptașului.

ADVERTISEMENT

În fotbalul englez se constată o creștere alarmantă a numărulu de atacuri cărora le cad victime fotbaliști sau familiile lor, ultimul moment șocant fiind trăit de starul lui Tottenham, Dele Alli, peste care bandiții au intrat în casă și l-au rănit la față în timp ce încerca să opună rezistență la jaf.

 

ADVERTISEMENT