Sport

Șocant! Cunoscutul comentator sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani

Bogdan Socol, cunoscutul comentator sportiv, a murit la doar 42 de ani. A făcut hipotermie, după ce s-a dus singur să înoate în ape înghețate.
10.02.2023 | 22:13
Socant Cunoscutul comentator sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani
Cunoscutul comentator sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

O veste tristă a șocat în acesstă seară lumea presei sportive din România, și nu numai. Din păcate, fostul comentator sportiv și fostul colaborator FANATIK, Bogdan Socol a murit vineri, 10 februarie, după ce ar fi făcut hipotermie înotând pe temperaturi de -6 grade Celsius.

Cunoscutul comentator sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani

Din păcate, cunoscutul comentator sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani după ce a făcut hipotermie după o baie în ape înghețate. În ultimele săptămâni, acesta posta mai multe filmulețe pe contul său de Facebook în care înota în aer liber, la temperaturi scăzute. El s-a dus din nou să înoate de unul singur vineri, însă nu era nimeni în preajma sa și din păcate, nu a mai ieșit deloc din lacul înghețat.

ADVERTISEMENT

„În urmă cu 8 luni, nici nu îmi imaginam că aș putea măcar să fac asta, iar astăzi, am înotat alături de membrii lotului național de înot în ape înghețate, care tocmai a obținut 16 medalii la Campionatele Mondiale. Mulțumesc, Paul Georgescu, pentru oportunitate! Va urma…”, a fost una dintre postările comentatorului sportiv.

„Acum, întreaga desfătare de astăzi în apa de 0.5 grade Celsius…”, a fost descrierea unui filmuleț postat de jurnalist pe contul personal de YouTube.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Anunțul morții lui Bogdan Socol a fost făcut de Mihai Stoica, managerul general al FCSB, pe pagina personală de Facebook. „Astăzi, în împrejurări tragice, a plecat dintre noi la doar 42 ani un om care a iubit fotbalul și Steaua, un om a cărui voce ne va lipsi enorm și a cărui pasiune pentru sport va fi greu de egalat. Am avut privilegiul de a colabora la Fotbal European 4 ani. 4 ani de emisiuni de care îmi voi aminti cu drag. Rămas bun, Bogdan Socol, Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Mihai Stoica.

„Viața nu se măsoară prin numărul respirațiilor!”

În ultima postare de pe contul său de Facebook, mai exact pe data de 8 februarie, Bogdan Socol vorbea despre pasiunea sa pentru meseria pe care a avut-o: „Viața nu se măsoară prin numărul respirațiilor, ci prin momentele care ți-au tăiat respirația, a spus scriitoarea americana Maya Angelou”.

ADVERTISEMENT

În altă postare de pe 14 ianuarie, Bogdan Socol scria despre cum se simte înotând în apele înghețate și cât de mult îl ajută în gestionarea stresului acumulat: „Ieri, după o baie în lac la o temperatura a apei de 2,5 grade Celsius, cineva m-a întrebat care este diferența între momentul actual și cel în care am început băile reci din punct de vedere al sănătății.

Iată ce am răspuns: Nu mai cad în depresii oricât de complicată ar fi situația. Mă simt excelent din punct de vedere mental, simt că pot depăși orice problemă și că pot face față oricărei provocări. Sunt mult mai sigur pe mine și am devenit imun la ce spune sau ce crede lumea.

ADVERTISEMENT

Gestionez stresul mult mai bine și știu că există o ieșire din orice dificultate. Am cumva siguranța că totul se rezolvă. Dincolo de faptul că rezist foarte bine frigului, nu mai răcesc și, mai mult, mă simt imunizat natural. Mă simt mai sănătos.

După o baie în lac, dorm neîntors noaptea, iar când îmi încep ziua cu un duș rece mă simt mai energizant decât dacă aș fi băut câteva cafele. Și, cel mai important, mă simt fericit!”.

  • 43 de ani ar fi împlinit Bogdan Socol în luna august
ADVERTISEMENT