News

Socrii primarului Cherecheș nu scapă de arestul preventiv. Decizia este definitivă

Contestațiile celor doi au fost respinse. Aceștia sunt acuzați de procurorii DNA de dare de mită și complicitate la dare de mită.
13.11.2023 | 16:17
Socrii primarului Chereches nu scapa de arestul preventiv Decizia este definitiva
Socrii primarului Cherecheș nu scapă de arestul preventiv. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Socrii primarului Cherecheș nu scapă de arestul preventiv. Hotărârea a fost anunțată luni, 13 noiembrie, după ce Curtea de Apel Târgu Mureș a respins contestațiile celor doi cu privire la decizia instanței de fond.

Socrii primarului Cherecheș rămân în arest preventiv

Claudia Gliga și Dorin Petre au înaintat cereri de înlocuire a arestului preventiv în dosarul în care sunt acuzați de Direcția Națională Anticorupție că au vrut să dea mită rudei unei judecătoare. Însă, magistrații au respins contestațiile, astfel vor fi plasați în arest preventiv.

ADVERTISEMENT

Decizia este definitivă. „Respinge ca nefondate cererile inculpaţilor de înlocuire a arestului preventiv. Conform art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpaţii contestatori să plătească statului suma de 100 lei fiecare.

Reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiei. Soluţia se comunică locului de deţinere şi inculpaţilor”, se arată în minuta instanței, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Amintim că socrii primarului Cătălin Cherecheș, din Baia Mare, au încercat să ofere bani mamei unui judecător, pentru a pronunța o soluție favorabilă într-un dosar de corupție în care este cercetat ginerele lor.

Soacra lui Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant

Soacra edilului a fost prinsă în flagrant, miercuri, chiar în momentul în care îi dădea 50.000 de euro rudei judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj. Aceasta ar fi trebuit să pronunțe decizia în dosarul de corupție în care primarul din Baia Mare a primit o condamnare, în primă instanță, la 5 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Cei doi ar fi pretins că vor să cumpere o afacere pe care mama judecătoarei o avea în județul Mureș. Suma pe care ar fi trebuit să o plătească era între 50.000 – 100.000 de euro. Însă, oferta rămânea în picioare dacă magistratul ar fi dat o sentință favorabilă ginerelui lor.

Claudia Gligă, soacra edilului, a fost reținută, iar acum arestată preventiv pentru dare de mită. Aceeași decizie a fost luată și în cazul soțului ei, Dorin Petre, pentru acuzația de complicitate la dare de mită.

ADVERTISEMENT

Primarul Cătălin Cherecheș a avut o reacție, vineri, sugerând că nu este de acord cu fapta socrilor. „Nu ştiu ce au avut oamenii ăştia in cap. Au vrut să-mi facă cadou o astfel de chestiune şi au considerat că cineva ar aprecia astfel de cadouri.

Deci eu consider că din perspectiva mea ca şi cetatean, respectiv din perspectiva mea, ca şi primar al municipiului Baia Mare, din perspectiva mea, ca şi om care se afla la un moment final într-un dosar care urmează a fi evaluat şi a se realiza pronunţarea de către completul de judecată în care se află doamna judecător, afectată sau pusă în vreun fel sub o astfel de situaţie de către mamă, soacră şi aşa mai departe, aşa cum participantele la acel parcurs de la prăjituri la bani, la firme şi la tot felul de poveşti de gospodine”, a transmis edilul, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: