News

Socrul lui Nicolae Bănicioiu, depistat pozitiv cu COVID-19. Prima reacție a rudei liderului Pro România 

19.07.2020 | 12:42
Socrul lui Nicolae Banicioiu depistat pozitiv cu COVID19 Prima reactie a rudei liderului Pro Romania
ADVERTISEMENT

Socrul lui Nicolae Bănicioiu, actualmente primar într-o localitate din județul Olt, a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Ion Prioteasa, primarul din Scornicești, și-a făcut testul de coronavirus în cursul zilei de joi, asta după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecţie în oraş.

ADVERTISEMENT

Edilul din orașul oltean a confirmat public informația și a spus că se simte bine și urmează toate prevederile impuse de autorități.

Socrul lui Nicolae Bănicioiu, liderul Pro România, depistat pozitiv cu COVID-19

Ion Prioteasa este al doilea primar din județul Olt care este confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Socrul prim-vicepreședintelui Pro România, Nicolae Bănicioiu, a făcut testul joi, 16 iulie, la o clinică din București. Decizia a fost luată după ce a intrat în contact cu un alt politician care a fost infectat, George Brânaru, candidatul PSD la fotoliul de primar al orașului Scornicești.

”Ne-am întâlnit de mai multe ori şi am zis să merg şi eu să mă testez. Şi nu numai asta,. dar au fost atâtea cazuri în Scorniceşti. Sunt bine, nu am niciun simptom. Merg mâine la spital“, a declarat Ion Prioteasa pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ion Prioteasa ocupă funcția de primar al orașului Scorniceşti din 2016, când a câştigat mandatul din partea PNL. Nu va mai candida însă din partea acestui partid, optând pentru partidul în care ginerele său, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Pro România.

Un alt primar din Olt, depistat pozitiv pe 17 iulie

În urmă cu două zile, primarul localităţii oltene Slătioara, situată în imediata vecinătate a municipiului Slatina, a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate anterior, acesta s-a testat în 17 iulie pentru Covid-19, după ce ar fi aflat că un apropiat cu care a intrat în contact este pozitiv, iar testul său s-a dovedit de asemenea pozitiv.

Din informațiile Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Olt, 469 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei.

Până la această oră, 255 au fost externate, 196 dintre ele fiind declarate vindecate. Alte 59 au fost externate la cerere, iar 82 de persoane pozitive au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu. În spital mai sunt 114 persoane, din care 4 la Terapie Intensivă

ADVERTISEMENT