News

Șocul trăit de un instructor auto din Botoșani. A rămas fără permis după ce a fost testat pentru alcool, deși nu consumase nimic

Un instructor auto din Botoșani a avut parte de o surpriză neplăcută, fiind oprit de poliție. Etilotestul a arătat un rezultat pozitiv.
23.01.2024 | 17:59
Socul trait de un instructor auto din Botosani A ramas fara permis dupa ce a fost testat pentru alcool desi nu consumase nimic
Șocul trăit de un instructor auto din Botoșani. Foto Unsplash.com
ADVERTISEMENT

Un instructor auto din Botoșani a trecut printr-un adevărat șoc, după ce a fost oprit de poliție și testat pentru alcool. Deși nu consumase băuturi alcoolice sau alte substanțe, etilotestul a arătat un rezultat pozitiv.

Instructor auto din Botoșani, lăsat fără permis după ce a fost testat pentru alcool

Prin urmare, bărbatul a cerut să fie supus analizelor și testelor la Serviciul de Medicină Legală. În cele din urmă, cazul a fost elucidat, însă vreme de câteva săptămâni, instructorul auto nu și-a putut desfășura activitatea.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc la începutul lunii decembrie, în dreptul Stadionului Municipal din Botoșani. În timp ce se afla cu un cursant, mașina care avea montat semnul de „școală” a fost oprită de un echipaj de poliție.

Elevul și instructorul auto au fost legitimați, iar apoi testați cu aparatul etilotest. În acel moment, bărbatul a avut parte de o surpriză neplăcută. Potrivit verificărilor, rezultatul a fost de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Instructorul auto a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile și a primit o amendă de 1.300 de lei. Pentru că știa că nu a consumat băuturi alcoolice, a solicitat să fie testat la Serviciul de Medicină Legală.

„La Medicina Legală rezultatul testării în sânge a fost zero”

Aici a fost supus inclusiv unui test de echilibru și a trecut cu bine de toate verificările. În final, s-a demonstrat că bărbatul avea dreptate și nu se afla sub influența alcoolului, rezultatul analizelor de sânge fiind zero.

ADVERTISEMENT

Instructorul auto spune că testul a ieșit pozitiv din cauza apei pe gură pe care a folosit-o. „Am trecut toate testele cu brio şi le-am spus de mai multe ori că nu am consumat nimic.

Eu îmi fac în această perioadă o lucrare la dantură. Din această cauză trebuia să folosesc mai mult o anumită apă de gură. Ulterior s-a descoperit că aceasta conţinea o cantitate mică de alcool.

ADVERTISEMENT

La Medicina Legală rezultatul testării în sânge a fost zero. Am făcut deja plângere contravenţională şi aştept soluţionarea”, a declarat bărbatul, pentru Monitorul de Botoșani.

ADVERTISEMENT
Tags: