News

Șofer de TIR din Timiș, prins băut la volan. Ce scria pe plăcuța inedită din geam care a atras atenția polițiștilor

Caz bizar în Timiș. Un șofer de tir a fost oprit pentru că avea o plăcuță inedită în geam.
01.08.2021 | 17:15
Sofer de TIR din Timis prins baut la volan Ce scria pe placuta inedita din geam care a atras atentia politistilor
ADVERTISEMENT

Poveste neașteptată relatată de Poliția Română. Șoferul unui autocamion, care circula prin județul Timiș avea o plăcuță, pe cât de interesantă, pe atât de nepotrivită pentru cineva care conduce.

Este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, din Biled, județul Timiș, care avea o plăcuță în bord pe care scria: ”am darul băuturii”.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autotren, în orașul Jimbolia, însă conducătorul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Până la urmă, aceasta a fost oprit la câteva străzi distanță. Momentul șocant a venit în clipa în care șoferul a fost testat.

Șofer de tir din Timiș, prins băut de polițiștii. Avea o plăcuță inedită în geam: ”Am darul băuturii”

Foto: Facebook

După ce a fost oprit, șoferul a fost supus unui test. Rezultat a fost surprinzător. Bărbatul nu mințea. Acesta se urcase băut la volan.

ADVERTISEMENT

”În urmă cu câteva ore, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autotren, în orașul Jimbolia.(…) Și dacă tot „se lăuda” că are „darul băuturii”, colegii au hotărât să-l testeze, iar rezultatul a fost pe măsură, respectiv 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis Poliția Română.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influența alcoolului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă de 580 de lei, pentru neoprire la semnalul polițiștilor.

”Prinderea unor astfel de persoane înainte să cauzeze un accident este cea mai bună prevenire pe care o putem face – un pericol în minus pe drum poate însemna vieți salvate”, a transmis Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Postarea de pe pagina de Facebook a Poliției Românie a a atras tot felul de comentarii din partea oamenilor.

”Poate daca amenda era 5000 in loc de 500, suspendarea permisului cu obligativitatea trecerii prin scoala de soferi din nou, ar fi mai putini imbecili din astia la volan. Iar cei bauti sunt doar o mica parte din idiotii care poseda permis in romania si care se cred stapanii soselelor. Din pacate politia doarme sau sunt la epilat pentru ca exact atunci cand ai nevoie de ei, nu sunt”, a scris un internaut.

”Dacă omul a pus deja anunț mare în parbriz să se vadă, la ce a mai trebuit oprit și pus etilotestul? Trebuia să-i ia permisul așa din mers. Omul de aia nici nu a oprit. Venea el singur la poliție să-l aducă”, s-a amuzat o altă persoană.

ADVERTISEMENT