News

Șoferii care vor fi nevoiți să plătească încărcarea mașinilor electrice. Care este prețul propus într-un mare oraș din România

Șoferii care vor fi nevoiți să plătească încărcarea mașinilor electrice. Măsura va fi introdusă de anul viitor într-un mare oraș.
12.12.2023 | 23:43
Soferii care vor fi nevoiti sa plateasca incarcarea masinilor electrice Care este pretul propus intrun mare oras din Romania
Șoferii care vor fi nevoiți să plătească încărcarea mașinilor electrice. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șoferii care vor fi nevoiți să plătească încărcarea mașinilor electrice. Măsura va fi introdusă de anul viitor într-un mare oraș din România, iar inițiatorii proiectului au propus deja un preț în acest sens.

Șoferii care vor fi nevoiți să plătească încărcarea mașinilor electrice

Lovitură pentru șoferii dintr-un mare oraș. Autoritățile locale vor ca din 2024, oamenii să plătească pentru a-și încărca mașinile electrice și hibrid. Prin urmare, nu vor mai beneficia de gratuitate.

ADVERTISEMENT

Vorbim de municipiul Brașov, care are o populație de peste 250.000 de locuitori, iar foarte mulți dintre ei și-au achiziționat astfel de autoturisme. Ba chiar, fiind una dintre cele mai importante destinații turistice, foarte mulți vizitatori care ajungeau aici cu mașinile electrice erau încântați că beneficiau de stații de încărcare gratis.

De anul viitor, încărcarea acestora nu va mai fi gratuită la stațiile publice instalate de primărie. În acest sens, un nou proiect de regulament a fost lansat în dezbatere publică. „Având în vedere că în acest moment municipalitatea derulează un proiect de dezvoltare a unei rețele de aproximativ 250 de stații de încărcare în zonele intens circulate, în cartiere, în stațiile de taxi și în parcările publice, este necesară reglementarea modului în care utilizatorii pot beneficia de aceste servicii.

ADVERTISEMENT

Atât condițiile în care își pot încărca mașinile, facilitățile pe care le au, cât și tariful pe care ar trebui să îl plătească pentru încărcarea acestor vehicule electrice”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Primarul din Brașov vrea să transform municipiul în „capitala verde a României”

Locuitorii din Brașov sunt invitați să își exprime părerea până la data de 10 ianuarie 2024. Prețul propus de autoritățile locale este de 1,4 lei/kwh, arată agenția Rador, care citează Radio Brașov.

ADVERTISEMENT

Autoritățile mai spun că, la ora actuală, în Brașov există peste 700 de mașini electrice și cel puțin 4.500 de autoturisme hibrid. De altfel, în urmă cu ceva timp primarul Allen Coliban spunea că vrea să facă din Brașov „capitala verde a României”.

Edilul susținea că municipiul pe care îl conduce este unul dintre cele mai prietenoase orașe cu mașinile electrice. Însă, observăm că măsurile introduse în noul regulament nu se anunță la fel de prietenoase.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, primăria vrea să dezvolte o rețea de 250 de stații de încărcare. „Avem finanțare aprobată pentru alte aproximativ 140 de stații. O parte prin PNRR și o parte prin AFM. Suntem în etapa a II-a de evaluare pentru alte 80 de stații, finanțate tot prin AFM.

Odată cu implementarea acestor proiecte vom ajunge la o rețea care va cuprinde 250 de stații publice. Amplasate atât în cartiere, cât și în zonele frecventate de turiști. Brașovul este, cu siguranță, unul dintre orașele cele mai prietenoase cu autoturismele electrice”, declara primarul Allen Coliban, conform brasov.net.

ADVERTISEMENT
Tags: