Life

Sofia Vicoveanca, motivul pentru care nu a făcut vreodată nunta: “Nu îmi pare rău”

Sofia Vicoveanca a dezvăluit acum, la vârsta de 80 de ani, motivul real pentru care a refuzat să facă nunta în tinerețe. Ce a mărturisit cântăreața?
07.10.2021 | 12:26
Sofia Vicoveanca motivul pentru care nu a facut vreodata nunta Nu imi pare rau
ADVERTISEMENT

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică populară din România. Cu toate că a atins pragul vârstei de 80 de ani, se menține într-o formă extraordinară.

Cu toate că este admirată de zeci de ani de o țară întreagă, Sofia nu s-a văzut vreodată așa cum o apreciau cei din jurul ei. Din acest motiv a luat și o decizie neașteptată atunci când s-a căsătorit.

ADVERTISEMENT

Sofia Vicoveanca, dezvăluiri despre motivul pentru care nu a făcut vreodată nunta

Invitată la ProTV, cântăreața de muzică populară a făcut o serie de dezvăluiri de suflet. Se pare că a refuzat să fie mireasă dintr-un motiv cât se poate de neașteptat: nu considera că arată suficient de bine pentru a ajunge în fața altarului.

“Eu nu am fost frumoasă. Nu m-am bizuit pe ce vedeam eu în oglindă. Peste timp puteam să-mi dau pumni în cap că n-am fost chiar așa.

ADVERTISEMENT

Dar e bine că am crezut așa despre mine. Nu. (n.r. dacă îi pare rău că nu a fost mireasă) În preajma căsătoriei… Știi de ce nu am vrut?

În lumea satului, primul lucru când vine lumea de la nuntă se întreabă dacă mireasa a fost frumoasă. Și mi-a fost frică de o așa întrebare. Mai bine așa”, a declarat Sofia Vicoveanca în emisunea lui Cătălin Măruță.

ADVERTISEMENT

Prin ce dramă a trecut artista în copilărie

Deși acum apare cu zâmbetul pe buze și are o energie incredibilă, Sofia ascunde multă durere în spatele zâmbetului. Nu a avut deloc o viață ușoară, iar copilăria ei a fost marcată de o dramă înfiorătoare.

Sofia Fusa, așa cum o cheamă de fapt, s-a născut în nordul Bucovinei. Avea doar doi ani atunci când a plecat în coloana de refugiați, împreună cu mama ei.

ADVERTISEMENT

Tatăl artistei, Gheorghe Fusa, a fost capturat de armata sovietică, după ce a fost anexată Bucovina de Nord. Abia după mulți ani s-au regăsit, dar părintele ei era schimbat total și extrem de slăbit.

“Am ajuns la o rudă din partea mamei, în balta de la Bivolărie din Vicovu de Sus (județul Suceava). Aceasta ne-a primit cu brațele deschise.

În lipsă de spațiu, am încropit în cămara casei o cămăruță, cu un pat și o sobă. Avea un gemuleț mic, prin care intra lumina soarelui.

Acesta a fost «orizontul» în care am crescut. Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine și cu mama din acea perioadă.

Nu știu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruși și n-am mai aflat nici o veste despre el mulți ani”, a mărturisit Sofia Vicoveanca, pentru libertatea.ro.

ADVERTISEMENT