Life

Sofia Vicoveanca stă într-un bloc vechi, cu bulină roșie. Artista nu se teme de cutremur. Care este explicația sa

Sofia Vicoveanca, declarații despre blocul vechi, cu bulină roșie, în care locuiește. Artista spune că nu se teme de cutremur. Explicația sa.
11.01.2024 | 10:59
Sofia Vicoveanca sta intrun bloc vechi cu bulina rosie Artista nu se teme de cutremur Care este explicatia sa
Ce spune Sofia Vicoveanca despre blocul unde locuiește. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Sofia Vicoveanca este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite și cunoscute cântărețe de folclor, din România, dar puțină lume știe că locuiește într-un bloc vechi, din Suceava, cu bulină roșie, adică încadrat la risc de prăbușire în cadrul unui seism major.

Sofiei Vicoveanca nu-i este teamă de cutremur, deși locuiește într-un bloc vechi, cu bulină roșie

Interpretei de muzică populară în vârstă de 82 de ani nu îi este teamă de un cutremur mare, chiar dacă locuința sa riscă să se prăbușească rapid, iar ea să-și piardă viața. Sofia Vicoveanca spune că are teamă doar de Cel de Sus și că și-a luat, totuși, unele măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

De peste cinci decenii stă Sofia Vicoveanca în apartamentul din blocul cu bulină roșie, din Suceava, însă imobilul este mult mai vechi, a mai dezvăluit îndrăgita solistă. De altfel, până să-i spună o vecină, Sofia Vicoveanca nu știa că blocul este notat cu bulina roșie.

Nu mi-e frică de nimic. Mi-e frică doar de Dumnezeu, când greșesc să mă ierte. Nu. Eu aici unde stau este un bloc foarte vechi. Stau aici, în apartamentul acesta de 53 de ani, dar el este mai de demult.

ADVERTISEMENT

Cred că e primul bloc făcut în Suceava. Și o vecină care stă de mai mulți ani ca mine aici mi-a spus: ‘Doamna Sofia, știți că avem bulină roșie?’ Deci, este pericol.  După ce mi-a spus vecina toată treaba aceasta, că avem bulină roșie, eu nu am stat degeaba.

M-am uitat unde este tocul la ușă mai mare, mai lat, masa… să mă strecor cumva în caz de ceva. Dar noi nu am avut cutremure. Trebuie să iau și măsuri, nu-i așa? Eu cred în toate acestea, dar trebuie să ne și păzim.”, a detaliat Sofia Vicoveanca pentru viva.ro

ADVERTISEMENT

Sofia Vicoveanca: ”Când o să fie cutremur eu o să fiu plecată în turneu”

De asemenea, cântăreața de muzică populară crede că se va afla într-un turneu atunci când se va ivi un seism puternic și, totodată, este convinsă că moartea poate surveni oricând, nu doar în cazul producerii unui cutremur. ”De ce să îmi bat cuie în cap fără să mă doară?”, a mai completat solista.

”Eu am povestit asta la colegi și toți m-au întrebat: ‘Dar, Sofia, nu ți-e frică să stai?’ Am spus: ‘Nu. Când o să fie cutremur eu o să fiu plecată în turneu’. Păi, dacă e să mor de cutremur, uite treci pe stradă și îți ‘chică’ o cărămidă de nu știu unde în cap.

ADVERTISEMENT

Eu cred în asta. De ce să îmi bat cuie în cap fără să mă doară? Cred în asta, cum am spus, și am momente și eu când greșesc. Și atunci îl rog pe bunul Dumnezeu să mă ierte”,  a mai transmis artista.

Sofia Vicoveanca face parte din ”generația de aur” a muzicii românești. Cântecele sale populare sunt și astăzi foarte ascultate și, în pofida celor 82 de ani pe care îi are, artista încă nu s-a retras de pe scenă, mai ales că are și multe solicitări din partea fanilor.

Sofia Vicoveanca merge să cânte la diferite evenimente, din diferite regiuni ale României, dar și de peste hotare, iar numerele și le susține numai live. În spațiul public se zvonește că are un preț de peste 1200 de euro pentru un recital. 

ADVERTISEMENT