ADVERTISEMENT
News

Soldat „înarmat până în dinți”, vânat de poliție, în Belgia. Acesta a amenințat un virusolog faimos

Un soldat înarmat este căutat de oamenii legii în Belgia, după ce a amenințat un virusolog faimos.
Autor: Andreea Marin | 19.05.2021 | 16:25
Soldat „înarmat până în dinți”, vânat de poliție, în Belgia. Acesta a amenințat un virusolog faimos
Soldat „înarmat până în dinți”, vânat de poliție, în Belgia. Sursa foto: Hepta

Poliția din Belgia este în căutarea unui soldat potențial periculos, care a făcut mai multe amenințări asupra celebrului Marc Van Ranst, care a fost cel care a condus măsurile de sănătate publică luate de Belgia în contextul coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Belgia: soldat „înarmat până în dinți”, vânat de poliție

Brigăzile speciale de poliție din Belgia îl caută pe acest bărbat potențial periculos în pădurile de lângă Dilsen-Stokkem, în provincia Limburg din nordul Belgiei, transmite BBC.

Aceasta a făcut amenințări grave la adresa virusologului de top Marc Van Ranst, iar drept măsură de siguranță acesta, împreună cu familia sa, au fost mutați într-un loc sigur, unde sunt protejați de oamenii legii.

Totuși, Marc Van Ranst a scris pe rețelele de socializare că astfel de comportamente sau amenințări nu au „nici cea mai mică impresie asupra mea”.

ADVERTISEMENT

Militarul este „înarmat până în dinți”, după cum au relatat oamenii legii. Acesta ar fi fugit după ce a făcut amenințările violente, dar nu înainte de a fi luat o mulțime de arme cu el.

Soldatul a reușit să ia inclusiv o mitralieră, dintr-o cazarmă a armatei, dar și un aruncător de grenade. De asemenea, el a sustras de la locul de muncă mai multe arme de foc.

Militarul este pregătit să își dea viața în lupta cu polițiștii

Soldatul căutat de belgieni este protejat de o vestă antiglonț și este considerat a fi „un potențial extremist cu tendințe foarte violente”, iar faptul că are asupra lui numeroase arme îl face chiar mai periculos.

ADVERTISEMENT

Printre declarațiile bărbatului care i-au îngrijorat pe apropriații lui, chiar înainte de dispariție cu numeroase arme de foc se numără și aceea că „nu mai putea trăi într-o societate în care politicienii și virologii ne-au luat totul”.

Căutarea pentru acest soldat a fost dată după ce o mașină plină cu arme a fost văzută de un martor, care a sunat la serviciile de urgență. Ulterior, s-a stabilit că respectivul autoturism îi aparținea bărbatului în cauză.

ADVERTISEMENT

După acest incident, mai multe cazărmi au fost închise, iar soldaților le-a fost interzis să părăsească locul respectiv. Amenintățile făcute de soldat au fost luate în serios de specialiștii belgieni în combaterea terorismului.

Potrivit ministrului Justiției din Belgia, Vincent Van Quickenborne, individul este violent și în ultimele 24 de ore au apărut dovezi că bărbatul reprezintă o amenințare serioasă”.

ADVERTISEMENT

Autoritățile se tem că bărbatul va comite un act de terorism, ce îi poate implica chiar și pe alți oameni, după ce el a făcut mai multe postări de asemenea natură.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!