Life

Soluția banală care îți curăță perfect aragazul. Costă doar 4 lei, toți românii o au în bucătărie, dar nu știu cât e de folositoare

Soluția banală care îți poate curăța perfect aragazul. Costă doar 4 lei și mulți români o au în bucătărie. Te scapă de o problemă des întâlnită.
30.03.2024 | 12:57
Solutia banala care iti curata perfect aragazul Costa doar 4 lei toti romanii o au in bucatarie dar nu stiu cat e de folositoare
Soluția banală cu care să cureți aragazul. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Soluția banală care costă numai 4 lei și cu care poți curăța perfect aragazul. Toți românii o au în bucătărie, dar nu știu despre această utilizare. Aceasta te poate scăpa de grăsimea nedorită.

Soluția banală care îți curăță perfect aragazul. Costă doar 4 lei

Curățarea aragazului poate fi o adevărată provocare pentru gospodine, deoarece acolo se adună, în timp, grăsimea de la preparatele gătite. Din fericire, există trucuri care pot face procesul de curățare să fie mult mai simplu.

ADVERTISEMENT

O soluție care costă doar 4 lei poate face minuni atunci când vine vorba de curățarea aragazului. Este vorba despre oțetul alb, ingredient pe care multe persoane îl au în bucătărie.

Această soluție funcționează ca un degresant pentru aragazul tău. Este la îndemâna oricui și este potrivit pentru curățenie, în general. Poate avea diverse utilizări, de la curățarea mașinii de spălat până la spălarea rufelor.

ADVERTISEMENT

Dacă este combinat cu apa fierbinte, acest ingredient poate desprinde de pe aragaz chiar și grăsimea ce pare greu de curățat. Nu ai nevoie de produse de curățare scumpe, ci doar de acest ingredient.

O parte de oțet alb se amestecă cu una de apă fierbinte într-o sticlă cu pulverizator. Amestecul se pulverizează pe zonele care sunt afectate de grăsime și se lasă să acționeze timp de câteva minute.

ADVERTISEMENT

Suprafața se șterge cu ajutorul unei cârpe din microfibră notează stiridiaspora.ro. În cazul în care petele nu se curăță, mai există o variantă de soluție pe bază de oțet alb.

Mai exact, poți încerca să prepari o pastă din bicarbonat de sodiu și o cantitate mică de oțet. Aceasta se aplică pe pete și se lasă să acționeze câteva minute. Suprafețele se freacă apoi cu un burete sau cu o cârpă umedă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oțetul alb și bicarbonatul de sodiu se pot amesteca cu detergentul de spălat vase. Pentru acest lucru ai nevoie tot de o sticlă cu pulverizator, iar amestecul se pulverizează pe zonele afectate.

Atunci când ștergi aragazul cu ajutorul buretelui, este important de reținut că trebuie folosită partea fină a acestuia. Cea abrazivă poate deteriora plita aragazului.

ADVERTISEMENT
Tags: