Life

Ingredientul de 3 lei care înlocuiește înălbitorul de rufe. E natural și efectul e uimitor

Acest ingredient costă doar 3 lei și înlocuiește înălbitorul de rufe din comerț. Mai mult de atât, este și natural, iar efectul său e uimitor.
11.02.2024 | 18:45
Ingredientul de 3 lei care inlocuieste inalbitorul de rufe E natural si efectul e uimitor
Ingredientul de 3 lei care înlocuiește înălbitorul de rufe. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un ingredient banal care costă doar 3 lei înlocuiește înălbitorul de rufe. Dacă și tu vrei să ai haine mai albe, dar vrei să renunți la produsele din comerț, află că există soluții care de altfel sunt și mult mai ieftine.

Ingredientul de 3 lei care înlocuiește înălbitorul de rufe

Uneori poate fi dificil să ne păstrăm rufele intacte. Tocmai din acest motiv, cele mai multe persoane apelează la produse specializate din comerț, care pot fi destul de costisitoare.

ADVERTISEMENT

Adevărul este că dacă îți dorești, există un ingredient care înlocuiește înălbitorul de rufe. În acest mod nu doar că faci economie la bani, având în vedere că acesta costă doar 3 lei, dar spălarea rufelor va fi realizată cu ceva mai natural.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru beneficiile pe care le are. Acesta este un ingredient cheie când vine vorba de produsele de înfrumusețare, ori de igienă corporală. În același timp, bicarbonatul de sodiu e utilizat în numeroase trucuri.

ADVERTISEMENT

Știai însă că bicarbonatul de sodiu înlocuiește și înălbitorul de rufe? Dacă îl combini cu oțet, vei obține o soluție extrem de eficientă și de altfel și foarte ieftină care te poate scăpa de pete și nu numai.

Ingrediente banale care au un efect uimitor asupra rufelor murdare

Iar dacă ți se pare că oțetul și bicarbonatul de sodiu nu au un miros prea plăcut, poți să folosești și ulei esențial. Acesta se adaugă în recipientul pentru balsamul de rufe, iar la final, hainele tale vor avea un miros plăcut.

ADVERTISEMENT

Această soluție care înlocuiește înălbitorul de rufe poate fi folosită nu doar în mașina de spălat, ci și direct pe pată. Dacă se întâmplă să îți murdărești hainele albe, adaugă amestecul direct pe pată și lasă-l să acționeze, apoi bagă piesa vestimentară la spălat.

Și nu doar bicarbonatul de sodiu și oțetul fac minuni când vine vorba de haine albe. Și lămâia poate funcționa ca un agent de curățare destul de puternic și oferă strălucire hainelor albe.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie decât să storci sucul a 5 lămâi și să îl adaugi într-o oală cu apă caldă. Ține hainele la înmuiat, iar apoi bagă-le la spălat la programul normal. Rezultatul te va surprinde. Și laptele la rândul său poate fi utilizat în astfel de situații. 

ADVERTISEMENT