News

Soluții pentru învățământul românesc, după revenirea elevilor în şcoli. Propunerile Andreei Paul, președintele INACO

08.02.2021 | 10:50
Solutii pentru invatamantul romanesc dupa revenirea elevilor in scoli Propunerile Andreei Paul presedintele INACO
ADVERTISEMENT

Andreea Paul, președintele organizației neguvernamentale INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, are două propuneri pentru deschiderea anului școlar în vreme de pandemie.

Fostul deputat consideră aceste propuneri „atât de firești încât aproape că nu-ți vine să vorbești despre ele, gândind că se vor face”.

ADVERTISEMENT

Prima propunere a președintelui INACO cere revenirea la orarul complet în școli, în timp ce a doua propunere sugerează testarea tuturor elevilor din clasele I-XIII pentru a vedea cât de eficientă a fost perioada de învățământ online, petrecută acasă.

Andreea Paul, propuneri pentru reformarea sistemului de învățământ

1. Revenirea la orarul complet. Nu înțeleg de ce orele au rămas contractate la școală. Ca alternativă avem: diminuarea vacanței și recuperarea orelor pierdute.

ADVERTISEMENT

„2. Evaluarea prin teste naționale a cunoștințelor tuturor elevilor claselor I-XIII, la toate materiile, pentru a ști exact care sunt lacunele lor în urma experienței învățării online, la nivel național, regional, pe unități de învățământ, la nivelul profesorilor și al fiecărui elev.

Doar așa ne vom face bine, știind exact unde suntem și ce avem de făcut în calitatea noastră de părinți și de profesori. Nu la evaluarea națională sau la bacalaureat, când e prea târziu. Nu la absolvirea studiilor când realizăm absența competențelor reale minimale pentru o viață decentă.

ADVERTISEMENT

De gândit apoi pașii următori la nivelul fiecărei scoli, inclusiv la nivelul Ministerul Educației, pentru a permite intervenția sistemică în funcție de realitățile de pe teren, cu predarea remedială asigurată la nivel național – am curajul să spun chiar cu un corp de profesori buni voluntari care să lucreze online cu elevii cu dificultăți din orice colț al țării care nu găsesc profesori buni la nivel local”, a scris Andreea Paul pe Facebook.

Cine este Andreea Paul, președintele INACO

Andreea Paul a fondat și este președintele organizației neguvernamentale INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. În anul 2012 a fost aleasă deputat de Țara Oașului în Parlamentul României și a avut cel mai activ mandat ca deputată până în anul 2016. Andreea Paul este doctor în economie, conferențiar universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice din București. Timp de opt ani a fost cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române, trei ani consilier la Administrația Prezidențială, trei ani la Parlamentul European, apoi trei ani consilier pe probleme economice a doi premieri în Guvernul României și patru ani deputat în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT