Life

Somație pentru Antena Stars, după interviul controversat al lui George Buhnici: “Intervenţia domnului Capatos ia din vina postului cea mai mare parte”

Somație pentru Antena Stars, după ce în iulie a fost difuzat interviul controversat al lui George Buhnici. Ce decizie a luat CNA.
11.10.2022 | 19:21
Somatie pentru Antena Stars dupa interviul controversat al lui George Buhnici Interventia domnului Capatos ia din vina postului cea mai mare parte
Decizia CNA după ce Antena Stars a difuzat interviul controversat al lui George Buhnici. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Antena Stars a primit o somație după ce a fost difuzat, în iulie, interviul controversat al lui George Buhnici. Ce au decis membrii CNA în legătură cu postul de televiziune.

Antena Stars, somație după difuzarea interviului controversat al lui George Buhnici

În luna iulie, Antena Stars a difuzat, în cadrul emisiunii Xtra Night Show, prezentată de Dan Capatos, un material video în care George Buhnici a făcut comentarii controversate la adresa femeilor cu celulită și vergeturi.

ADVERTISEMENT

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a luat o decizie în cazul lui George Buhnici. Hotărârea a fost luată după ce a avut loc o a doua ședință pe subiect.

Săptămâna trecută, forul a discutat despre declarațiile făcute de Buhnici la Xtra Night Show. Astăzi, CNA a luat în discuție și poziția postului Antena Stars în legătură cu subiectul.

ADVERTISEMENT

“Capatos a avut capacitatea să şi empatizeze cu Buhnici. A explicat că Buhnici nu a dat interviul la întâmplare.

Din ce am văzut în raport, Dan Capatos cred ca l-a şi chemat pe Buhnici să îşi exprime punctul de vedere la Antena Stars. Buhnici a ales să nu comunice lucrul ăsta.

ADVERTISEMENT

Aş vrea să punctez de ce este relevant faptul că la Antena Stars s-a difuzat acest interviu, pentru că Buhnici se autointitulează un influencer. Ca atare, dânsul, contra cost, este plătit să influenţeze opiniile.

Este foarte relevant ca oamenii să afle părerea lui pe anumite subiecte.”, a declarat Norina Ionescu, reprezentantul Antena Stars, în fața CNA, potrivit paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

În ședința trecută, membrul CNA Mircea Toma a propus o amendă de 10.000 de lei. Acesta a decis să amâne până la ședința de astăzi pentru a vedea punctul de vede al postului TV.

Cei care s-au ocupat de materialul video difuzat la Xtra Night Show ar fi avut suficient timp să-l citească și să-l editeze astfel încât să nu se ajungă la un asemenea scandal, după cum a mai precizat membrul CNA.

“Tema dezbaterii noastre nu este Buhnici, ci că Buhnici apare la televizor fără să i se pună ghilimele, adică nu face nimeni din post nici o detaşare faţă de declaraţiile lui Buhnici, dimpotrivă ele sunt întărite prin intervenţii puse în editare.

În intervalul de o săptămână de la interviu, au avut timp să îl editeze, să citească şi să se prindă că este o monstruozitate acolo.”, a declarat Mircea Toma la CNA, potrivit sursei menționate.

“E foarte clară poziția postului față de acel interviu”

În ședință a fost discutată intervenția lui Dan Capatos după difuzarea declarațiilor lui George Buhnici.

“Mai mult ce poate să spună un post despre cel pe care l-a găzduit, în sensul de difuzare. E foarte clară poziţia postului faţă de conţinutul acelui interviu.

Intervenţia domnului Capatos, care reprezintă postul, prin poziţia lui de realizator al emisiunii respective, ia din vina postului cea mai mare parte şi rămâne ca opinia publică să-l judece pe Buhnici, nu un post care a difuzat un interviu.”, a adăugat Răsvan Popescu, un alt membru CNA.

Membrul CNA Dorina Rusu s-a autosesizat în cazul lui George Buhnici. Aceasta a precizat că nu vrea să se exagereze, dar nici să lase acest derapaj nesancționat.

“Nici nu vreau să exagerăm, dar nici nu vreau să lăsăm nesancţionată chestia asta. Trebuie pus în context tot s-a întâmplat, cred că reporterul sau prezentatorul emisiunii ar fi trebuit să reacţioneze la asemnenea declaraţii, în respectiva emisiune.”, a precizat Dorina Rusu.

În somația dată Antena Stars, CNA a invocat un articol legat de “afirmații defăimătoare”, după cum urmează:

“Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice.”

Ce a declarat George Buhnici în interviul controversat

Vloggerul a spus, în iulie, că nu vrea să meargă la mare și să vadă piele cu celulită și vergeturi. Buhnici le-a îndemnat pe femei să meargă la “săliță”.

Acesta a spus despre soția sa, Lorena Buhnici, că arată “ca o minoră”, făcând referire la aspectul său fizic.

Declarațiile sale au fost aspru criticate atât de internauți, cât și de alte persoane publice.

Buhnici a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Interviul i-a adus consecințe serioase lui George Buhnici. Fostul prezentator de la Pro TV a pierdut mai multe contracte în urma declarațiilor făcute.

La mai bine de o săptămână de la difuzarea interviului, vloggerul și-a prezentat scuzele prin intermediul unui clip video postat pe canalul său de YouTube.

ADVERTISEMENT