News

Sondaj CURS. Cum ar vota bucureștenii la alegerile locale din 2023. Ce partid ar ieși câștigător

Bucureștenii au participat la un sondaj CURS. Oamenii au răspuns cu ce partide ar vota dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale.
01.05.2023 | 13:18
Sondaj CURS Cum ar vota bucurestenii la alegerile locale din 2023 Ce partid ar iesi castigator
Bucureștenii au răspuns cu cine ar vota la următoarele alegeri locale. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un sondaj CURS a fost realizat în Bucureşti. Localnicii au răspuns cu cine ar vota dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri locale. Câştigător detaşat ar fi PSD. De asemenea, bucureştenii s-au plâns de problemele legate de încălzire, apă, curățenie sau drumuri. Respondenții sunt nemulțumiți de activitatea primarului general.

Primarul general, Nicușor Dan, a fost criticat de mai mult de jumătate dintre bucureșteni, care au participat la sondajul realizat de CURS. Mai mult de 50% sunt de părere că Bucureștiul nu se dezvoltă în direcție potrivită.

ADVERTISEMENT

Sondaj CURS. Aproape o jumătate de bucureșteni critică activitățile primarului general

Majoritatea bucureştenilor sunt de părere că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită. Doar 27% dintre respondenți cred că Bucureștiul se îndreptă în direcție bună, în timp ce 61% dintre cei chestionați nu au o părere pozitivă despre cursul în care se dezvoltă Capitala.

În cazul primarului general, 46% dintre respondenți sunt de părere că activitatea primarului este proastă, în timp ce 11% sunt și mai critici și o consideră foarte proastă. Sunt și opinii opuse. 30% apreciază deciziile primarului, considerându-le bune, iar 9% sunt total mulțumiți de Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Se pare că traficul continuă să fie problema principală a bucureștenilor. Cel puțin asta indică 28% dintre respondenți. Oamenii atrag atenția asupra altor probleme, precum încălzire și apă caldă (21%), poluare (11%), drumuri (95), starea spitalelor și curățenia (6%) și diverse probleme sociale (4%).

Majoritatea respondenților ar vota cu PSD

Sondajul CURS a cuprins și întrebarea legată de alegerile locale. Respondenții au răspuns cu cine ar vota dacă duminică viitoare ar avea loc alegerile locale. Prin urmare, majoritatea bucureștenilor au declarat că ar prefera să câștige reprezentantul PSD (29%), în timp ce 17% dintre respondenți ar fi votat cu PNL, tot 17% ar fi votat cu USR. Urmează AUR (15%) și PMP (5%).

ADVERTISEMENT

Bucureștenii au fost rugați să-și exprime opinia referitor la cursul de dezvoltare al țării. Cei chestionați de operatorii CURS (68%) spun că România se îndreaptă în direcție greșită. Doar 23% sunt optimiști și cred că țara noastă și-a ales direcție bună.

Bucureștenii se confruntă cu mai multe probleme

Potrivit specialiștilor, sondajul CURS a fost realizat în perioada 19-28 aprilie. Eșantionul fiind probabilist, multistadial, stratificat, de 1.012 respondenţi, votanţi de 18 ani şi peste, rezidenţi în Bucureşti. Datele au fost culese faţă în faţă, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare este de 3,1%.

ADVERTISEMENT

CURS a realizat, recent, un sondaj de opinie, în Capitală. În cadrul acestuia, peste o mie de respondenți și-au exprimat părerile referitor la activitatea primarului general și au indicat mai multe probleme cu care se confruntă în fiecare zi. Tot în cadrul sondajului, s-a aflat că aproape o treime (29%) de respondenți ar vota cu PSD la alegerile locale.

 

ADVERTISEMENT