News

Sondaj CURS la nivelul Capitalei. AUR depășește USR. Cum este văzută activitatea lui Nicușor Dan

Un sondaj CURS realizat la nivelul Capitalei arată schimbări interesante pe plan politic. AUR depășește USR în preferințe. Ce părere au cetățenii de activitatea lui Nicușor Dan.
18.12.2022 | 19:40
Sondaj CURS la nivelul Capitalei AUR depaseste USR Cum este vazuta activitatea lui Nicusor Dan
AUR depășește USR în preferințe, arată un sondaj de opinie CURS la nivelul Capitalei. Sursa foto: hepta.ro / curs.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel mai recent studiu sociologic, realizat la nivelul municipiului București, indică o evoluție interesantă a situației pe scena politică. Clasamentul partidelor a suferit schimbări majore față de ultimele alegeri.

AUR depășește USR în preferințe, arată un sondaj de opinie CURS la nivelul Capitalei

În 2020, Nicușor Dan, candidat independent, dar susținut de USR PLUS și PNL, obținea peste 42% din sufragii la alegerile pentru primăria generală.

ADVERTISEMENT

În Consiliul General al Municipiului București (CGMB), PSD era pe primul loc, cu peste 32 de procente, urmat de USR PLUS cu aproape 27% și de PNL cu doar 19,31%.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) abia prindea un top 10 al partidelor, cu un procent minuscul de 0,87%.

ADVERTISEMENT

În doar doi ani, ierarhia din Capitală a suferit schimbări radicale. Conform celui mai recent sondaj de opinie, realizat de CURS, formațiunea lui George Simion a urcat până pe podiumul preferințelor.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pe primul loc s-ar situa PSD, cu 31% din voturi, pe locul 2 ar fi PNL, cu 20%, pe locul 3 cu 16% ar urca cei de la AUR. Abia pe 4 ar fi USR, cu 12%. Pe locurile 5 și 6, la egalitate, s-ar situa PMP și PUSL cu câte 4% fiecare.

ADVERTISEMENT
Sondaj CURS
AUR depășește USR în preferințe, arată un sondaj de opinie CURS la nivelul Capitalei. Sursa foto: curs.ro

Cum este văzută activitatea lui Nicușor Dan

Locuitorii din Capitală au fost chestionați și în legătură cu activitatea actualului primar, Nicușor Dan.

Conform cercetării CURS, 71% dintre bucureșteni spun că lucrurile, în actuala administrație a Capitalei, merg într-o direcție greșită și doar 20% sunt de părere că direcția este cea corectă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un procent de 57% au o părere proastă despre primarul Nicușor Dan, iar 11% foarte proastă. Doar 3% au o părere foarte bună, iar 23% o părere bună.

Sondajul CURS a fost efectuat în perioada 6 – 16 decembrie 2022, pe un eșantion de 817 persoane cu o marjă de eroare de +/- 3.4%, la un nivel de încredere de 95%. Culegerea datelor s-a făcut prin interviuri față în față la domiciliul cetățenilor.

ADVERTISEMENT