Sport

Sorana Cîrstea, aproape de cea mai bună clasare a carierei. Cum arată clasamentul mondial

Au fost modificări în clasamentul WTA în ceea ce privește jucătoarele din România, după ultima actualizare.
16.10.2023 | 18:02
Sorana Cirstea aproape de cea mai buna clasare a carierei Cum arata clasamentul mondial
Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

WTA a actualizat clasamentul mondial, iar jucătoarele din România au avut parte de modificări. Cea mai bine clasată rămâne Sorana Cîrstea, care se aproprie de recordul carierei.

Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată româncă din Topul WTA

Sorana Cîrstea se menține pe locul 26 WTA, cu 1765 de puncte, deși a fost eliminată rapid din turneul de la Beijing, China. Românca este aproape de recordul carierei. În 2013 urca până pe locul 21.

ADVERTISEMENT

Românca a avut un an grozav, jucând sfert de finală la US Open, ceva ce nu a mai reușit la un Grand Slam din 2009, de la Roland Garros.

A câștigat turneul de la Catalonia și a mai avut performanțe bune la Indian Wells, unde a ajuns sferturile de finală și la Miami, unde a ajuns în semifinale.

ADVERTISEMENT

Următoarea româncă din clasamentul WTA este Ana Bogdan, care a coborât o poziție, până pe 73. Adună un total de 897 de puncte.

În top 100 se mai găsesc două jucătoare din România. Irina Begu a coborât o poziție și a ajuns pe 75, cu 888 de puncte. Jaqueline Cristian este pe locul 97, cu 718 puncte.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a coborât trei locuri, până pe 188, cu 394 de puncte în timp ce Irina Bară a coborât și ea două poziții, până pe 194, cu un total de 380 de puncte.

Liderul clasamentului WTA este Arina Sabalenka, cu 9381 de puncte, urmată de Iga Swiatek, cu 8545 puncte și Coco Gauff, cu 6455 puncte.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, laude pentru organizatorii Transilvanya Open

Sorana Cîrstea se pregătește de turneul Transilvanya Open, de la Cluj. Ea a lăudat organizatorii turneului, spunând că deși este unul de categorie 250, este mai bine organizat decât unele turnee mari. Anterior, ea fusese eliminată de la Beijing, turneu de categoria WTA 1000.

Vreau să mulțumesc pentru această oportunitate de a juca acasă, înseamnă enorm pentru mine. Acest turneu este la standarde mult mai ridicate decât un WTA 250. Totul este exemplar și sunt foarte mândră, la fel ca celelalte sportive românce, de ce s-a realizat aici.

Îți mulțumesc (n.r. – lui Patrick Ciorcilă, directorul turneului) pentru eforturile pe care le faci, știu din culise cât de greu a a fost să obții acest turneu și cât te-ai luptat ca să avem acest turneu acasă, ca să avem acest eveniment de tenis la Cluj. Mă bucur să fiu aici, în 2018 am jucat aici cu echipa de Fed Cup.

Anul trecut am fost, din păcate, accidentată, dar mă bucur să fiu în formă pentru acest turneu. După cum știi, i-am cerut antrenorului meu să facem planurile în așa fel încât să ajung la Cluj cât mai în formă”, a declarat Sorana, potrivit zcj.ro.

ADVERTISEMENT