Sport

Cum o depăşeşte Sorana Cîrstea pe Simona Halep în clasamentul WTA! Ce trebuie să se întâmple la turneul de la Lyon

Sorana Cîrstea participă la turneul de la Lyon şi are o şansă importantă să o depăşească pe Simona Halep în clasamentul WTA. Cum poate realiza această performanţă jucătoarea de 31 de ani.
28.02.2022 | 11:36
Cum o depaseste Sorana Cirstea pe Simona Halep in clasamentul WTA Ce trebuie sa se intample la turneul de la Lyon
Sorana Cîrstea o poate depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA, după turneul de la Lyon
ADVERTISEMENT

Luni a fost afişat clasamentul WTA, iar distanţa dintre Sorana Cîrstea şi Simona Halep a ajuns la doar 166 de puncte. Cea mai bună jucătoare de tenis a României nu participă la niciun turneu în această săptămână, în timp ce Sorana joacă la Lyon.

Calculele prin care Sorana Cîrstea o depăşeşte pe Simona Halep în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea ocupă locul 29, cu 1.666 de puncte, în timp ce Simona Halep e pe 25, cu 1.832 de puncte. La WTA Lyon, sportiva de 31 de ani este cap de serie numărul 2 şi o va întâlni, în turul 1, pe Mariam Bolkvadze, jucătoare venită din calificări.

ADVERTISEMENT

Dacă o va elimina pe jucătoarea din Georgia, Sorana Cîrstea va ajunge la 1.695 de puncte. Pentru a putea s-o depăşească pe Simona Halep, “Sori” trebuie să ajungă până în finala de la WTA Lyon. O astfel de performanţă i-ar aduce 1.845 de puncte.

Sorana Cîrstea îşi poate îmbunătăţi punctajul dacă va câştiga turneul de la Lyon. În acest scenariu, jucătoarea de 31 de ani va ajunge la 1.945 de puncte. Sorana a câştigat, de-a lungul carierei, două titluri WTA, la Taşkent (2008) şi Istanbul (2021).

ADVERTISEMENT

Punctele pe care le poate obţine Sorana Cîrstea la WTA Lyon

  • eliminată în turul 1 – 1.666 puncte
  • turul 2 – 1.695 puncte
  • sferturi de finală – 1.725 puncte
  • semifinale – 1.775 puncte
  • finalistă – 1.845 puncte
  • câtigătoarea turneului – 1.945 puncte

Când a fost ultima oară Sorana Cîrstea mai bine clasată ca Simona Halep

Pe 19 august 2013, când a fost publicat clasamentul WTA pentru acea săptămână, Sorana Cîrstea ocupa locul 21, în timp ce Simona Halep era pe poziţia a 23-a. De atunci, nicio altă jucătoare din România nu s-a clasat mai bine decât fostul număr 1 mondial.

ADVERTISEMENT

Alte trei jucătoare o pot depăşi pe Simona Halep

Pe lângă Sorana Cîrstea, alte trei jucătoarea au şanse să o depăşească pe Simona Halep. Este vorba de Leylah Fernandez, Madison Keys şi Camila Giorgi.

Leylah Fernandez participă la WTA Monterrey şi o poate depăşi pe Simona Halep dacă atinge faza sferturilor de finală, când ar ajunge la 1.846 de puncte.

ADVERTISEMENT

Madison Keys este, la rândul ei, la WTA Monterrey şi are nevoie de o calificare în finală pentru a trece peste Simona Halep. În acest scenariu, sportiva din SUA ar ajunge la 1.869 de puncte. De punctat este faptul că Madison Keys se află pe aceeaşi parte de tablou cu Leylah Fernandez, pe care ar putea s-o întâlnească în semifinale.

Camila Giorgi este principala favorită de la WTA Lyon şi trebuie să câştige turneul ca să o poată depăşi pe Simona Halep, când ar ajunge la 1.893 de puncte. Italianca o poate întâlni pe Sorana Cîrstea doar în finală.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea au puţine puncte de apărat la Indian Wells

Indian Wells este cel mai important turneu care urmează în calendarul WTA, acesta urmând să se dispute între 7 şi 20 martie. Simona Halep şi Sorana Cîrstea vor fi cap de serie, astfel că vor intra direct în turul 2.

La Indian Wells 2022, Simona Halep şi Sorana Cîrstea au de apărat 65 de puncte, după ce ambele jucătoare au fost eliminate în turul 3, la ediţia de anul trecut. Astfel, cele două ar ajunge pe zero cu o calificare în turul 3 la ediţia din 2022.

ADVERTISEMENT