Sport

Victorie mare pentru Sorana Cîrstea! A eliminat-o pe Ostapenko de la Wimbledon

Sorana Cîrstea - Jelena Ostapenko s-a jucat joi, 6 iulie, de la ora 16:30, în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon.
06.07.2023 | 19:17
Victorie mare pentru Sorana Cirstea A eliminato pe Ostapenko de la Wimbledon
Victorie mare pentru Sorana Cîrstea! A eliminat-o pe Ostapenko de la Wimbledon. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
06-07-2023
13:38

Sorana Cîrstea - Jelena Ostapenko 4-6, 7-6 (8-6), 6-4

Sorana Cîrstea câștigă setul decisiv, scor 6-4, și o elimină pe Jelena Ostapenko. În următorul tur, sportiva româncă va da peste brazilianca Maia Bella Haddad.

4-6, 7-6: Tie-break decis în favoarea jucătoarea noastre, cu scorul de 8-6!

4-6, 5-4: Sorana Cîrstea e aproape să restabilească egalitatea la seturi.

4-6: Ostapenko își adjudecă primul set, unul în care Sorana nu a fost la nivelul ei maxim.

4-5: Letona își păstrează avantajul și va servi pentru câștigarea setului.

2-4: Ostapenko a ridicat nivelul de joc la jumătatea setului și a făcut break-ul.

2-1: Start echilibrat de meci în care ambele jucătoare își fac serviciul.

0-0: A început meciul.

Sorana Cîrstea o întâlnește pe letona Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 17, într-un meci din turul 2 la Wimbledon 2023.

Sorana Cîrstea a avut un meci dificil încă din primul tur al ediției 2023 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Victoria obținută în trei seturi în fața jucătoarei germane Tatjana Maria a fost cu atât mai dulce, deoarece ăi-a putut astfel lua revanșa pentru eșecul similar din faza turului 2 al ediției precedente a regalului pe iarba londoneză de la All England Club.

Când se joacă meciul  Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko  din turul 2 de la Wimbledon 2023

Confruntarea Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko se desfășoară joi, 6 iulie, de la ora 16:30, pe terenul 16 din cadrul complexului de terenuri de la All England Club, în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Ora 16:30 este una aproximativă, pentru că înaintea acestei partide au loc alte două meciuri, unul la simplu masculin și altul la simplu feminin.

ADVERTISEMENT

Se începe cu jocul dintre francezul Halys și australianul Vukcevic după care bielorusa Viktoria Azarenka ar trebui să nu aibă probleme în fața Nadiei Podoroska din Argentina. După meciul Soranei programul va continua pe terenul 16 cu două partide de dublu, una la masculin și alta la feminin. Întâlnirea Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko este considerată meciul vedetă de pe terenul 16.

Cine este Jelena Ostapenko  adversara Anei Bogdan în al doilea tur al turneului de la Wimbledon

Jelena Ostapenko are 26 ani, este letonă din capitala Riga și provine din tatăl, Evgheni Ostapenko, fost jucător de fotbal ucrainean, decedat în 2020 și mama Jelena Jakovleva, fostă jucătoare de tenis și antrenoare în acest sport. A început tenisul la vârsta de 5 ani și până la 12 ani a mers în paralel cu dansul, cu care a participat la mai multe finale pe țară. Deși în acte apare Jelena toatâ lumea o strigă Alona, numele pe care ar fi vrut să i-l punâ părinții ei, dar s-au răzgândit și au ales unul de sfânt.

ADVERTISEMENT

Ostapenko are în carieră celebrul titlu de la Roland Garros, Grand-Slam-ul pe zgura de la Paris, în 2017, după un meci absolut dramatic în finală cu Simona Halep. Românca a codus cu 1-o la seturi, 3- 0 și 40-0 pe serviciul adversarei și 99,99 la sută partida era încheiată. A lipsit însă acel 0,1 la sută și de acolo a pornit cea mai teribilă revenire într-o finală de Grand Slam la feminin. Ostapenko a fost cea care a profitat de faptul că Halep a căzut de tot mental în ultimul set, câștigat fără nici o pronlemă. La Wimbledon are o semifinală în 2018.

Câţi bani primeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în turul 3 de la Wimbledon 2023

În primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon 2023 Sorana Cîrstea a depășit-o în trei seturi pe Tatjana Maria din Germania. A fost revanșa după eșecul la același scor din turul 2 al sezonului anterior pe iarba de la All England Club din Londra. A fost o evoluție cu evidente sinusoidale în jocul Soranei, care și-a revenit la timp pentru a se impune decis în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Jelena Ostapenko a avut o misiune facilă în turul 1, trecând la pas, în două seturi de Great Minnen din Belgia, o adversară net inferioară letonei. Partida cu Sorana Cârstea, cel puțin pe hârtie, pare a fi mult mai echilibrată. Sorana și Jelena au încasat fiecare pentru victorii le acumultate în turul 1 loa Wimbledon suma de 85.000 de lire sterine. Cine se va impune în acest meci va putea urca această sumă la 131.000 de dolari.

Cote la pariuri la jocul Sorana Cîrstea – Jelena Ostapenko

Sorana Cîrstea și Jelena Ostapenko sunt sau mai bine zis au fost bune prietene cam până în urmă cu câteva luni. Letona chiar a declarat că se consideră prietenă cu Sorana în urmă cu doi ani, dar se pare că în ultima vreme relațiile au devenit ceva mai reci. ZSorana pleacă în acest meci dezavantajată de rezultatele meciurilor directe, în număr de trei, toate câștigate de Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Poate de aici și cota clar favorabil pentru numărul 17 mondial și favorit 17 la Wimbledon, letona primind 1,40 la victorie. Sorana, oustisder, are cotă 3, foarte tentantă, dar și, totodată, foarte riscantă, ținând cont de istoricul meciurilor directe. Un set luat de româncă e cotat la 1,80 iar varianta ca meciul să aibă trei seturi aduce o cotă de 2,80.

ADVERTISEMENT